2020-07-03 23:42

Adrian Năstase CRITICĂ atacul din Siria: ”Gușterii înghit orice...”

 |  18:30
Adrian Năstase CRITICĂ atacul din Siria: ”Gușterii înghit orice...”

Fostul premier Adrian Năstase comentează pe blog atacul occidental din Siria din dimineața zilei de 14 aprilie, sugerând că se îndoiește de temeinicia motivațiilor invocate de Washington și ironizând credulitatea și ignoranța marelui public care se lasă influențat de internet. „Spectacolul a fost jenant”, apreciază Adrian Năstase, fost șef al diplomației.

„Lumea globalizată în care trăim se bazează tot mai mult pe existența „gușterilor” – indivizi care înghit pe nemestecate tot ce li se oferă că informație. Internetul îi ajută. De aceea nu mai au nevoie să judece singuri. Se alimentează cu like-uri. Votează în turmă cu lanternele  telefoanelor.

Să luăm exemplul bombardamentul din Siria. Aveau nevoie rușii de încă un scandal cu „chimice”? Doar dacă sunt masochiști.  Aveau nevoie trupele lui Assad de bombițe chimice (au avut efect doar asupra a vreo 40 de persoane), în condițiile în care cuceriseră deja localitatea respectivă? Doar dacă sunt idioți. Poate că sunt. Sau dacă voiau să le creeze o problema rușilor”, scrie Adrian Năstase.

„Spectacolul, oricum, a fost jenant. Au fost bombardate câteva zone după ce li s-a spus rușilor să nu fie prin preajmă”, consideră lider PSD.

El crede că președintele Trump avea nevoie, pentru rațiuni interne, să arate „o încordare a muchilor cu rușii”, în timp ce  francezii ar vrea să revină într-o zonă care a fost colonia lor după Primul Război Mondial.

„SUA, Marea Britanie și Franța? O nouă „coaliție a binelui”? România face parte din ea? A fost consultată de partenerul strategic? (...) Este vorba de o intervenție umanitară, pentru a declanșa un nou val de emigranți sirieni spre Europa?” se întreabă Adrian Năstase.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-15Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
15 Apr 2018

cei care au bombardat Siria adica marii mafioti cu multinationalele de petrol sunt EXACT cei care l-au imbogatit pe NASTASE cu fraudele OMV-peTROm,cu vanzarea BCR cu tot felul de escrocherii....faptul ca NASTASE acum face pe "revoltatul" e ca si cum vorbesti de franghie in casa spanzuratului..Asta trebuie sa o faca cine nu a stat in patru labe sa suga "LICURICIUL",adica altii nu Nastase In rest ceea ce spune Nastase este adevarat,bombardamentele s-au facut in conditii dubioase in virtutea celui mai puternic...E clar ca alianta dintre USA,uk si Franta e mult mai puternica decat ceilalti actori implicati in Siria dar nu au procedat corect,trebuia sa lase inspectorii ONU sa controleze locatiile suspecte si de abia DUPA inspectie puteau sa aplice sanctiuni...deci s-a aplicat legea celui puternic care face dupa cu vrea el
LEVST.
15 Apr 2018

bombonel, vezi ce zice si malai-mare, dragnea si taratzeanu, despre situatie, ei sunt total de acord, deci Romania a fost "consultata" (chiar daca dupa!)...cred ca tu, aici, esti putin cameleonic, hipocritic,etc. , personal sunt sigur ca daca erai inca pe post de anaconda(adica la butoane), ai fi fost foarte de acord, acum esti pe post de sarpe bou a , si trebuie -esti obligat-sa respecti pe cei care conduc serparaia, chiar daca-de dragul medierii- mai sasai si tu la sas si restul cuibului...
LEVST.
15 Apr 2018

cu alte cuvinte, 'gusterilor(care inghit orice)"si pe care-i cainezi de mama focului, tu le bagi soparle( cum se zice), ca si cum nu ai fi procedat la fel si cand erai dinozaur, si acum, daca ai mai fi...
COADA DRACULUI
15 Apr 2018

NU IL SUFAR , DAR AICI ARE DREPTATE . ESTI REALIST BOMBONEL . DAR NU UITA CA SI TU AI FACUT PROSTI CU MAFIA TA .
@BOMBONEL
15 Apr 2018

DE CE APARE PUSCARIASUL ASTA IN PRESA LIBERA ? TOT CE MERITA NEPOTUL TAMAREI E 4-5 ANI MAI MULTI DE PUSCARIE , NU DREPTUL LA COMENTARII .
D,CIOBOTARU
16 Apr 2018

Au perfecta dreptate comentatorii de mai sus,adica, locul tau e la puscarie nu sa faci comentarii.O inteci in tupeu si pe O.Vasilescu.Ciocul mic vanzatorule de tara.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz