2020-01-28 21:01

Adrian NĂSTASE, despre scandalul ultimelor zile: Există două Românii: una a votului si una a străzii!

 |  16:36
Adrian NĂSTASE, despre scandalul ultimelor zile: Există două Românii: una a votului si una a străzii!

Adrian Nastase a scris pe blogul sau despre scandalul in care se afla Romania ultimelor zile, fostul premier al Romaniei notand pe blogul sau ca în țară există două Românii - una a votului și una a străzii, care vrea sa retrăiască episodul Ponta (cu schimbarea guvernului prin actiunea din stradă).

”Constat, din nou, că există două Românii. De fapt, alte „două Românii". O Românie a votului – cea care a votat, intr-un anume fel, in 11 decembrie – si o Românie a străzii – cea care s-a trezit, după vot, că ar fi vrut altceva, si doreste fie repetarea episodului Ponta (cu schimbarea guvernului prin actiunea din stradă) fie repetarea alegerilor parlamentare. Mi s-a părut sugestiv afisul purtat de unul dintre demonstranti”, a spus Adrian Năstase în textul intitulat ”Cele două Românii”.

Potrivit acestuia, ”actiunea din stradă nu are decât drept pretext chestiunea ordonantelor. Corporatisti si ultrasi, alături de tineri de tot felul, au iesit in stradă pentru diverse motive politice sau personale”.

”Care cred eu că este adevăratul motiv? Mi se pare că, incepând cu 2005, Băsescu – pentru interesele lui politice – a transformat puterea judecătorească, una dintre puterile statului, intr-o putere politică. De fapt, o supra-putere a statului. S-a creat un angrenaj format din unii procurori, unii judecători si unii reprezentanti ai serviciilor care a supervizat celelalte puteri ale statului, hotărând SELECTIA in ceea ce priveste clasa politică, deciziile guvernului sau ale parlamentului. Folosind „mantra” anti-coruptiei, au luat, de multe ori, decizii abuzive, care nu au mai putut fi cenzurate decât, partial, la CEDO. Desi unii spun că si acolo acest sistem are reprezentantii săi…

(...)

După alegerile din decembrie, reprezentantii PSD au crezut că au dobândit cu adevărat puterea si au incercat să recalibreze relatiile dintre institutiile statului, conform dispozitiilor constitutionale. Aici au gresit, se pare. Ghinion! Era clar, spre exemplu, că redefinirea abuzului in serviciu limita „materia primă” pentru actiunea DNA si marja sa de  influentă.

Deciziile PSD, esențiale

Care ar fi solutia insă, in conditiile in care zeci de mii de oameni au fost chemati in stradă sau au iesit din proprie initiativă in legatură cu o temăa cărei solutie o consideră incorectă? In conditiile in care presedintele Iohannis si-a părăsit rolul constitutional de mediator si a devenit” parte a problemei”, ne-mai fiind „parte a solutiei”. Deciziile PSD, ca partid, si ale guvernului său vor fi esentiale.

(...)

Inteleg că miza imediată a protestelor ar fi riscul ca Dragnea să fie exonerat de răspundere pentru faptul că ar fi incitat pe cineva care ar fi determinat pe cineva, care ar fi vorbit cu altcineva, care ar fi angajat două femei. Această chestiune gravă ar trebui să fie cuplată cu vina, extrem de gravă, de a fi chemat 7 milioane de oameni să voteze la referendum. Pentru aceste fapte abominabile, el ar trebui trimis la inchisoare", a încheiat Adrian Năstase.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine