2020-08-11 16:29

Adrian Năstase îl îndeamnă pe Victor Ponta să accepte provocarea lui Klaus Iohannis şi să respingă Legea amnistiei şi graţierii

 |  13:41
Adrian Năstase îl îndeamnă pe Victor Ponta să accepte provocarea lui Klaus Iohannis şi să respingă Legea amnistiei şi graţierii

Fostul premier Adrian Năstase l-a îndemnat pe candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta să accepte provocarea lansată de Klaus Iohannis și să respingă Legea graţierii şi amnistiei. Năstase a ţinut totodată să precizeze că aceasta va putea fi readusă în Parlament printr-un alt proiect de lege.

Citeşte şi: 

Citeşte şi: 

„Discuţiile pe tema acestui proiect de lege arată cum se poate construi o temă falsa în dezbaterea publică. Nu din incompetentă, ci din rea-credinţă. Iohannis i-a propus aseară lui Ponta să discute acest subiect “ca între bărbați”. Eu cred că un alt organ ar fi mai util pentru a discuta această temă. Am explicat cu un alt prilej că prerogativa adoptării unei astfel de măsuri, în formă colectivă, aparţine exclusiv Parlamentului. De altfel, e suficientă lecturarea textului constituţional. Sigur, partidele, guvernul, preşedintele au un anumit rol în modelarea unei astfel de reglementări“, a scris Adrian Năstase, pe blogul personal.

Fostul premier este de părere că actualul proiect de lege din Parlament poate fi respins, iar parlamentarii pot iniția un al proiect.

„În legătură cu textul actualului proiect din Parlament. Este clar că el a plecat la drum într-un mod neinspirat, a fost modificat neinspirat și a fost NE-dezbătut tot ne-inspirat. Care este problema ca ACEST proiect să fie supus votului și respins? Un vot negativ pe ACEST proiect nu ar însemna respingerea pentru eternitate a unei legi a grațierii și amnistiei. Parlamentul are dreptul de a relua acest subiect, cu un nou proiect de lege (initiativă legislativă) într-o altă sesiune în urma unei dezbateri publice – care să clarifice categoriile de persoane și de infracțiuni vizate, limitele pedepselor etc – proiect elaborat de o comisie specială din parlament, pe baza discuțiilor cu MJ, ANP și avizat de guvern“, a completat Adrian Năstase.

De asemenea, fostul premier îi recomandă lui Victor Ponta să accepte provocarea lui Klaus Iohannis, iar Parlamentul să fie convocat vineri pentru a respinge acest proiect.

„Concluzie: dacă problema e atat de serioasă pentru “bărbați” înainte de duminica votului, nu văd de ce nu ar fi de acord Ponta cu propunerea lui Iohannis – făcută, probabil, în bășcălie – ca Parlamentul să se reunească vineri pentru a da un vot negativ ACESTUI proiect de lege. Evident, știm cu toții că, tehnic, convocarea Camerei Deputaților de pe o zi pe alta este imposibilă dar ar trebui aruncat cartoful fierbinte înapoi la Iohannis. Da, Victor, spune că ești de acord cu propunerea de convocare a Parlamentului. Dacă ăsta este principalul motiv pentru care Iohannis vrea să fie președintele României…“, a conchis Adrian Năstase.

Klaus Iohannis a făcut un apel la Victor Ponta să convoace Parlamentul pentru vineri în vederea respingerii legii amnistiei şi a graţierii. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-13Parerea ta...

ANONIM
13 Noi 2014

Cat de toleranti pot fi romanii sa accepte ca un fost PUSCARIAS si un PUSCARIABIL fara reabilitate sa hotarasca soarta unei tari.Jos MAFIA! Sus PATRIA!Desteaptate roamane nu-i lasa pe iresponsabili nici sa voteze si nici sa fie votati.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz