2020-06-02 17:39

Adrian Năstase îl PUNE LA PUNCT pe Iohannis: ”A învățat de la Băsescu această ȘMECHERIE!”

 |  17:30
Adrian Năstase îl PUNE LA PUNCT pe Iohannis: ”A învățat de la Băsescu această ȘMECHERIE!”

Adrian Năstase afirmă că președintele Klaus Iohannis s-a inspirat de la Traian Băsescu atunci când a decis să convoace referendumul consultativ.

"Klaus Iohannis a invatat de la Basescu smecheria cu referendumul consultativ fixat odata cu alegerile. Emotia publica generata de o anumita tema are ca scop sa aduca voturi suplimentare echipei sustinute de presedinte.

Basescu nu avea nevoie de o schimbare a Constitutiei pentru a stabili numarul parlamentarilor la 300- asta se putea face prin lege. Constitutia nu prevede numarul parlamentarilor. Dar era vorba de un subiect „pasional”.

Presedintele Iohannis a preluat aceasta smecherie, vizand o tema populara (amnistia, gratierea colectiva), cu finalitate de revizuire constitutionala. Referendumul era si o modalitate de a ocoli prevederile Constitutiei – care nu ofera presedintelui initiativa de revizuire – si de a realiza acest obiectiv prin referendum consultativ+initiativa legislativa de revizuire (procedura incorecta). Asa incat a indus in eroare parlamentul, cerand un aviz general si a formulat o intrebare ce leza drepturile si libertatile fundamentale, in afara limitelor de revizuire a constitutiei – asa cum, in unanimitate, a aratat CCR"

Cotinuarea, pe adriannastase.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-21

In legatura cu acest articol...

ULTIMA ORĂ: Purtătorul de cuvânt al CNAS a DEMISIONAT!

DĂNCILĂ, replică pentru FIREA: „Mă atacă public pentru imagine!”. Șefa PSD spune că va răspunde criticilor Primarului general în ședința CExN

FIREA luptă cu DĂNCILĂ pentru prezidențiale: „Am intrat în competiție, candidat la candidatură, pentru că în PSD lucrurile nu merg în direcția bună…”

Ministrul Turismului, Bogdan TRIF, ales președinte al organizației PSD Sibiu

ULTIMA ORĂ: Dăncilă îi AMENINȚĂ pe liderii PSD: ”Trebuie să își dea DEMISIA”
Parerea ta...

GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
21 Iul 2019

Nastase nu stie ce vorbeste..ptr punerea in aplicare a refeendumului lui Basescu cu 300de parlamentari trebuie schimbata constitutia deoarece e vorba de o singura camera (nu ptr numarul de 300).Cand spui tampenii asa public te faci de ras chiar daca esti terminat politic.Deci ignorati tot ce scrie mai sus deoarece NU E REAL
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine