2019-11-12 16:06

Adrian Năstase îl PUNE LA PUNCT pe Iohannis: ”A învățat de la Băsescu această ȘMECHERIE!”

 |  17:30
Adrian Năstase îl PUNE LA PUNCT pe Iohannis: ”A învățat de la Băsescu această ȘMECHERIE!”

Adrian Năstase afirmă că președintele Klaus Iohannis s-a inspirat de la Traian Băsescu atunci când a decis să convoace referendumul consultativ.

"Klaus Iohannis a invatat de la Basescu smecheria cu referendumul consultativ fixat odata cu alegerile. Emotia publica generata de o anumita tema are ca scop sa aduca voturi suplimentare echipei sustinute de presedinte.

Basescu nu avea nevoie de o schimbare a Constitutiei pentru a stabili numarul parlamentarilor la 300- asta se putea face prin lege. Constitutia nu prevede numarul parlamentarilor. Dar era vorba de un subiect „pasional”.

Presedintele Iohannis a preluat aceasta smecherie, vizand o tema populara (amnistia, gratierea colectiva), cu finalitate de revizuire constitutionala. Referendumul era si o modalitate de a ocoli prevederile Constitutiei – care nu ofera presedintelui initiativa de revizuire – si de a realiza acest obiectiv prin referendum consultativ+initiativa legislativa de revizuire (procedura incorecta). Asa incat a indus in eroare parlamentul, cerand un aviz general si a formulat o intrebare ce leza drepturile si libertatile fundamentale, in afara limitelor de revizuire a constitutiei – asa cum, in unanimitate, a aratat CCR"

Cotinuarea, pe adriannastase.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-21

In legatura cu acest articol...

ULTIMA ORĂ: Purtătorul de cuvânt al CNAS a DEMISIONAT!

DĂNCILĂ, replică pentru FIREA: „Mă atacă public pentru imagine!”. Șefa PSD spune că va răspunde criticilor Primarului general în ședința CExN

FIREA luptă cu DĂNCILĂ pentru prezidențiale: „Am intrat în competiție, candidat la candidatură, pentru că în PSD lucrurile nu merg în direcția bună…”

Ministrul Turismului, Bogdan TRIF, ales președinte al organizației PSD Sibiu

ULTIMA ORĂ: Dăncilă îi AMENINȚĂ pe liderii PSD: ”Trebuie să își dea DEMISIA”
Parerea ta...

GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
21 Iul 2019

Nastase nu stie ce vorbeste..ptr punerea in aplicare a refeendumului lui Basescu cu 300de parlamentari trebuie schimbata constitutia deoarece e vorba de o singura camera (nu ptr numarul de 300).Cand spui tampenii asa public te faci de ras chiar daca esti terminat politic.Deci ignorati tot ce scrie mai sus deoarece NU E REAL
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Iohannis are numărul lui Dragnea? Noul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, se poate lăuda că a fost ales democratic, de 97% dintre membrii partidului care au votat. S-au prezentat la votul de duminică nu mai puţin de 81,5% din totalul social-democraţilor posesori de carnet de membru. El a inventat această metodă perfectă de a ocoli găştile din conducerea social-democraţilor care ar fi urmat să îi pună condiţii în schimbul funcţiei, dacă ar fi fost ales doar prin votul congresului, cum a fost până acum. În plus, la ultimele ocazii au tot fost surprize, vezi 2005, când Geoană i-a luat faţa lui Ion Iliescu, după ce Adrian Năstase nu a mai candidat, sau în 2010, când Ponta l-a detronat pe Geoană tot în congres, cu numai 75 de voturi diferenţă. Păi de surprize avea nevoie Liviu Dragnea? Rezultatul „negocierilor” dintre baronii locali, membri în conducerea PSD, era greu de prevăzut şi la congres se puteau răsturna în funcţie de interese, promisiuni
12 Oct 2015

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray