2020-07-05 16:01

Adrian Năstase, SFATURI pentru PSD înainte de alegeri: ”E nevoie de mai mult decât pensii și salarii”

 |  19:49
Adrian Năstase, SFATURI pentru PSD înainte de alegeri: ”E nevoie de mai mult decât pensii și salarii”

Fostul premier Adrian Năstase vine cu un atac la adresa social-democraţilor şi le spune să înveţe din campaniile lui Obama sau din cele pentru Brexit, dacă vor să câştige alegerile, pentru că mitingurile şi tema creşterii salariilor şi pensiilor au fost depăşite.

"La sfârsitul acestei luni, Marea Britanie va iesi din Uniunea Europeană. Nu-mi propun, deocamdată, să discut consecintele acestei decizii. Cred insă că merită să examinăm, mai atent, MODALITATEA prin care s-a ajuns la această decizie (referendum plus rundă de alegeri).

In acest an, la noi vor avea loc si alegeri locale si alegeri parlamentare. Cum pot fi pregătite aceste alegeri? Imi permit să sugerez vizionarea si analiza unui film exceptional – BREXIT, in regia lui Toby Haynes, cu Benedict Cumberbatch in rolul principal. Cred că, mai ales, pentru organizatiile de tineri, ar fi un exercitiu foarte util.

Felul in care au fost construite mesajele de campanie, in special pentru tabăra „leave”, semnificatia sloganului „take back control”, felul in care prin internet pot fi identificate segmente ale electoratului tintă reprezintă teme de reflectie. Spre deosebire de partidul laburist, inghetat in metodele traditionale de campanie – „door to door”, mitinguri, etc, echipa lui Cummings găseste – intr-un fel regretabil, poate – modalitatea de a ajunge la frustrările cumulate in zeci de ani in societatea britanică. Si nu doar in legătură cu imigrantii.

Pornind de la campania lui Obama, apoi cea a lui Trump (unde a existat acelasi principal finantator ca si in cazul Brexit), regăsim ‘inteligenta’ calculatoarelor si softuri tot mai sofisticate in slujba campaniilor electorale, firme de genul Cambridge Analytica  (unii vor spune poate că si la noi STS ar putea să povestească pe această temă…)  si au devenit actori importanti in campaniile electorale.

Sper ca si PSD să fi invătat din lectiile campaniilor din 2019 că, pentru a convinge electoratul, e nevoie de mai mult decât de mesajul cu salariile si pensiile.

PS M-am bucurat să aflu că departamentele partidului („guvernul din umbră”) functionează in modul „turbo” iar Institutul social democrat „Ovidiu Sincai” si-a redeschis portile pentru viitoarele cadre ale partidului. Asta arată că partidul este pregătit pentru (re)intâlnirea cu alegătorii din acest an", a scris fostul premier Adrian Năstase, vineri, pe blogul personal.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-25Parerea ta...

DUMNEZEIREA
25 Ian 2020

Adrian Năstase, SFATURI pentru PSD ? Arunci Romania într-un haos fără de haos după care dumnezeu cu mila .
CIUMA ROSIE
25 Ian 2020

scoate dn joben toti puscariasii,dar degeaba .Titanicul a inceput sa ia apa si barcile de salvare NU EXISTA...ha ha ha.Mai scapa cine poate,daca stie sa inoate
PRESIUNE POLITICA
25 Ian 2020

"PSD conduce detașat topul neregulilor. Prima mare neregulă descoperită în dreptul PSD a fost aceea că nu a separat banii primiți ca subvenție, bani publici, care pot să fie folosiți doar pentru o anumită categorie de cheltuieli, de banii privați pe care îi încasează din cotizații și donații de la membrii de partid."
ROMANIA TREZESTE-TE
25 Ian 2020

CATĂ IPOCRIZIE, MÎRLĂNIE ŞI TICALOŞIE POATE DOVEDI UN PUSCARIAS CONCEPUT DE UN SCURIST BOLSEVIC SI O pirandă cu poale lungi.....SECURISMUL ingroapa ROMANIA......
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz