2020-07-13 08:52

Adrian Năstase, verdict dur după împărţirea funcţiilor la Bruxelles: Patrulaterul negru din UE

 |  21:00
Adrian Năstase, verdict dur după împărţirea funcţiilor la Bruxelles: Patrulaterul negru din UE

Adrian Năstase, fost prim-ministru şi fost preşedinte PSD, afirmă că Europa devine o ogradă cu dulăi şi căţei, după ce marile puteri şi-au împărţit funcţiile de conducere în UE, lăsând pe dinafară ţările din est.

"„Seniorii” isi amintesc semnificatia „patrulaterului negru” din perioada 1992-1996. Iata ca si la nivelul Uniunii Europene se formeaza un nucleu de conducere – Germania, Franta, Italia, Spania – care isi distribuie, in noul mandat, posturile de conducere la nivelul Uniunii, fara sa mai tina seama de „Noua Europa” – Europa centrala si de Est.

Este vorba de modelul anuntat, al cercurilor concentrice si, in mod evident, de o alterare a principiilor si valorilor europene. Europa, fara Marea Britanie, devine o ograda pentru „dulai”, pe de o parte, si „catei”, pe de alta.

E adevarat, se spune, Germania ar fi anuntat – vreti un candidat al Europei de Est, il avem – Klaus Iohannis. Apoi Franta ar fi spus – vreti un candidat al Europei de Est, il avem – Dacian Ciolos!

In final, si-au impartit intre ei posturile importante", scrie Adrian Năstase pe blog.

Doua femei - Ursula von der Leyen şi Christine Lagarde - vor conduce Comisia Europeana, respectiv Banca Centrală Europeană. Preşedinţia Consiliului European îi revine lui Charles Michel, iar politica externă europeană lui Josep Borrell. Ursula von der Leyen este din Germania, Christine Lagarde este din Franţa, Charles Michel din Belgia, iar Josep Borrell este din Spania.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz