2019-08-18 16:55

Adrian Năstase dă semnalul: “PSD a pornit şi Revoluţia din 1989” Operaţiunea “Strada”: “Unde-s pumnalele, unde-s pistoalele?”

 |  19:33

Pesediştii începsă vorbească tot mai deschis despre organizarea unei mari mişcări de protestcare să conducă la dărâmarea Guvernului Boc, dar şi a lui Traian Băsescu de laPalatul Cotroceni.

Septembrie 2010.Primarul Constanţei, Radu Mazăre, le spune tinerilor colegi de partid, reuniţila o şcoală de vară, că sunt singurii cu care ar porni o Revoluţie. „Bă, ce-aş mai ardeo revoluţie. Cu voi ăştia de aici, poate şi cu vreo doi-trei din ăştia maibătrâni, dar cu voi sigur. Că am făcut o Revoluţie acum 20 de ani şi s-a cam dezumflat”, a fostmesajul rebelului Mazăre, îmbrăcat în uniformă militară. A dat şi un termen. “Dacăe de clocit o revoluţie, prin ianuarie o facem, c-aşa se face, cu foame-n burtă!”, aprognozat edilul Constanţei.

Septembrie 2010.Victor Ponta anunţă de la Deva, dar şi la mai multe emisiuni tv, că vrea să seîntâlnească cu sindicatele în stradă, în momentul votării moţiunii de cenzură.În acelaşi timp, la partid, s-a discutat despre convocarea unui mare miting deprotest, asumat de PSD. În primăvara acestui an, Ponta a precizat pentru“Puterea” că doreşte organizarea alegerilor anticipate, dar că un rol esenţialîn declanşarea lor îl va avea presiunea străzii. În aceeaşi lună, în presă, apar informaţii că la mitingulpoliţiştilor s-a încercat forţarea barajului făcut de jandarmi şi declanşareaunei acţiuni de stradă, iar printre cei implicaţi ar fi şi unii revoluţionari,apropiaţi de cercurile pesediste.

Octombrie 2010.Fostul premier Adrian Năstase, revenit în forţă în conducerea partidului,rememorează la Congresul tinerilor pesedişti câteva dintre isprăvile acestuipartid. “Noi am pornit revoluţia, şi, indiferent de scenariile care s-ausuprapus atunci peste evenimentele din decembrie, România a intrat pe un drumal schimbărilor democratice, bazate pe o constituţie de tip occidental”,povesteşte Năstase. Revoluţia, ca realizare de partid, este asociată cuînceputul reformelor, aderarea la NATO şi integrarea în UE, reducerea sărăciei,dar şi cu apariţia blogurilor şi conturilor de Facebook.

Piaţa Universităţii, combinată cu BUG Mafia. Ambiţionaţi demodelul revoluţionarului Che Guevara, impus în TSD de către Victor Ponta,tinerii social-democraţi şi-au ales şi un imn pe măsură. Versurile “Unde-spumnalele, unde-s pistoalele”, ce se auzeau cândva din vocea lui Vali Sterianîn Piaţa Universităţii, au fost acum integrate într-o melodie a formaţiei BUGMafia, intitulată sugestiv “Bag p… în lume şi v-o fac cadou”. În uralelegreilor din partid, tinerii pesedişti l-au reales la şefia TSD pe NicolaeBănicioiu, iar fina lui Victor Ponta a obţinut funcţia de secretar general.

Mai jos, imnul TSD, interzis minorilor


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-06-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray