2019-08-18 16:13

Adrian Năstase îi dă şanse mari lui Boc să rămână premier

 |  19:09
Adrian Năstase îi dă şanse mari lui Boc să rămână premier

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a preferat în aceste zilesă facă o vizită de lucru în diaspora, plecând pentru câteva zile la Barcelona.Rămas în ţară să negocieze voturile pentru moţiunea de cenzură, Adrian Năstase transmiteun mesaj interesant: „Moţiunea are şanse minime să treacă”.

În ziua când moţiunea de cenzură a fost citită înParlament, preşedintele social-democraţilor a aterizat la Barcelona. Ponta apreferat să se ocupe de problemele filialei din diaspora, lăsând problemademiterii Cabinetului Boc pe umerii lui Adrian Năstase. Cristian Rizea şiNicolae Bănicioiu i-au fost alături preşedintelui PSD pe meleagurile iberice.Vizita sa vine la doar câteva zile după ce a declarat că cei din diaspora „auplecat din ţară că le era rău, dar au votat cu răul la alegerileprezidenţiale”. Cu toate că, în această vară, social-democraţii au declarat înmai multe rânduri că demersul pentru dărâmarea Cabinetului Boc va fi iniţiatdoar când se va strânge numărul necesar de semnături, planul s-a schimbat.Moţiunea de cenzură a adunat 209 semnături, iar la votul din plen trebuie săstrângă 236 de adepţi. Misiunea coagulării unei noi majorităţi are şanse minimede a se realiza, susţin pesediştii. „Nu cred că cei de la UDMR vor dori, la acestmoment, să schimbe barca. Iar în ceea ce priveşte grupul minorităţilor, au avutdeja o experienţă mai puţin fericită atunci când au susţinut ideea Guvernului Iohannisşi nu cred că dânşii vor fi foarte entuziaşti în a susţine moţiunea de cenzură,mai ales acum, când se discută problema bugetului viitor, care înseamnă şi unbuget pentru minorităţi”, a declarat, la un post de televiziune, AdrianNăstase. Fostul premier a explicat că în aceste condiţii, cu voturile celor dela PSD, PNL şi PC, moţiunea de cenzură are toate şansele să nu fie adoptată.

FlorinIordache, bănuit că negociază cu PDL

Într-opostare de pe blogul său, intitulată „,fostul premier cere conducerii democrat-liberalilor să le permită aleşiloracestui partid să participe la vot. “Singuraşansă ca această moţiune să nu treacă este dacă PDL îi va forţa pe parlamentarii săi să stea afară sau sănu voteze. Aşa că trebuie să prevenim acest lucru. Eu sunt sincer convins că,dacă sunt lăsaţi să voteze, parlamentarii PDL nu vor susţine unanim Guvernul.Sunt mulţi parlamentari speriaţi de prostiile actualei echipe executive”, scrieNăstase, explicând că singura şansă a moţiunii se leagă de voturile celor de laPDL. În acest timp, mai mulţi lideri ai social-democraţilor se laudă că aunumărul necesar de voturi pentru demiterea Cabinetului Boc. Mircea Duşa, liderulgrupului de la Camera Deputaţilor, a declarat că peste 240 de parlamentari vorvota pentru moţiune. La rândul său, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, aanunţat că se poartă negocieri cu mai mulţi parlamentari PDL pentru a votamoţiunea de cenzură. Au apărut însă şi semnale că anumiţi pesedişti suntnemulţumiţi de statutul lor în partid şi au negociat cu Emil Boc. Printrenumele vizate: Florin Iordache şi Ion Toma. “Sunt poveşti. Nu vreau să plec dinPSD”, a dezminţit zvonurile Iordache. Vicepreşedintele Toma susţine că nici elnu vrea să plece din partid. Cheia votării moţiunii de cenzură rămâne însă laUDMR, grupul minorităţilor naţionale, independenţi şi parlamentarii UNPR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-01-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray