2020-04-05 09:07

ALDE anunță boicotarea învestirii Guvernului Orban II

 |  14:15
ALDE anunță boicotarea învestirii Guvernului Orban II

Parlamentarii ALDE nu se vor prezenta lui în Parlament, la votul de învestitură a Guvernului Orban II. Este decizia luată vineri de conducerea centrală a partidului.

Cu o singură abținere, membrii conducerii centrale ALDE au decis ca parlamentarii partidului să nu se prezinte luni în Parlament la votul de învestitură a Guvernului Ludovic Orban II, a declarat vineri președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

O decizie identică a luat miercuri și PSD în ședința CEX.

Nici Pro România nu va vota învestirea Guvernului Orban, iar în aceste condiții sunt toate șansele ca ședința de învestitură să nu se desfășoare din lipsă de cvorum și votul să fie reprogramat pentru o altă zi.

Tăriceanu a explicat că decizia ALDE (votul a fost dat pe WhatsApp) nu este un „capriciu” al partidului, ci ALDE vrea să știe dacă OUG pe anticipate este constituțională și dacă desemnarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară nu reprezintă cumva un conflict juridic de natură constituțională.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-21Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
21 Feb 2020

astia sunt defecti la creier.Cum sa ceri boicotarea votului????? Nu rezolvi nimic si te pui in situatia ca esti contra presedintelui adica chiar creezi o situatie de conflict intre puterile statului.Presedintele a desemnat candidat iar constitutia spune ca vii sa votezi nu ca chiulesti //daca nu-ti place candidatul poti sa votezi contra Concluzia este ca sepisa pe ei de frica anticipatelor....sa le aducem niste PAMPERS
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine