2020-07-15 20:49

ALDE dă un ultimatum PSD: „Nu susținem RECTIFICAREA în forma actuală, dacă rămâne așa, LUNI vom lua o decizie…”

 |  17:48
ALDE dă un ultimatum PSD: „Nu susținem RECTIFICAREA în forma actuală, dacă rămâne așa, LUNI vom lua o decizie…”

Deputatul Varujan Vosganian, vicepreşedinte naţional al ALDE, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că formaţiunea sa nu agrează modul în care se face rectificarea bugetară, el adăugând că ALDE încearcă să salveze coaliţia, „dar nu cu orice preţ".

„Am avut luni o întâlnire cu prim ministrul, ministrul Finanţelor şi alţi lideri din PSD. Împreună cu mine au participat Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Chiţoiu. La această întâlnire s-a discutat situaţia bugetului atât în ce priveşte echilibrele macroeconomice, cât şi în ce priveşte raportul dintre venituri şi cheltuieli, în perspectiva menţinerii deficitului bugetar la 2,72% din PIB şi care sunt măsurile care trebuie luate în continuare. Am făcut obiecţia că modul în care se face rectificarea bugetară nu prezintă o viziune de susţinere a politicilor publice, mai ales în ceea ce priveşte reducerile de la Ministerul Culturii, de la Ministerul Educaţiei, de la Ministerul Sănătăţii şi de la Ministerul Transporturilor", a declarat Varujan Vosganian, preşedintele filialei ieşene a ALDE, potrivit Agerpres.

El a declarat, totodată, că a discutat şi despre Ministerul Culturii şi despre situaţia financiară dificilă în care se găsesc Teatrul Naţional din Iaşi, Opera din Iaşi, mai ales în ceea ce priveşte bunurile şi serviciile. 

„Am avut sentimentul că am găsit un oarecare ecou şi, de asemenea, am evidenţiat faptul că va fi foarte greu să susţinem în faţa opiniei publice un buget care taie fonduri de la Cultură, Educaţie şi Sănătate şi adaugă, în schimb, jumătate de miliard la serviciile de informaţii. După obiecţiile noastre care au fost spuse pe un ton destul de apăsat, chiar dacă politicos, a rămas ca ieri după-masă să avem o nouă întâlnire. Domnul Teodorovici ne-a comunicat că după şedinţa de Guvern ne vom întâlni. Adică ne va căuta. Dacă v-a căutat pe dumneavoastră, ne-a căutat şi pe noi, şi astăzi am aflat că rectificarea merge înainte. Este primul mesaj pe care ALDE îl dă pe tema asta, rectificarea aşa cum se face este o rectificare exclusiv PSD, noi nu ne asumăm nicio responsabilitate politică sau bugetar-financiară în legătură cu această rectificare pentru că ea nu s-a făcut prin consultarea noastră în toate treptele decizionale. Poate că până luni colegii noştri de la PSD îşi vor aminti că totuşi sunt într-o coaliţie şi vor discuta şi cu noi. Eu înţeleg că există dificultăţi de natură financiară în acoperirea deficitului bugetar. Am acceptat acest lucru, dar nu cred că soluţia este amputarea politicilor publice fundamentale şi a programului de investiţii. Am acceptat în primul an, am acceptat în al doilea an că investiţiile nu sunt la nivelul dorit", a spus Vosganian.

Potrivit acestuia, dacă luni rectificarea va apărea în forma aceasta, va trebui făcută o „întâlnire de urgenţă" a coaliţiei pentru a se vedea cum se va merge mai departe.

„În vremea când eu am condus economia României, rata investiţiilor a fost de 38 la sută din PIB, iar acum este la 23 la sută din PIB. Deci, dacă am avea într-un singur an rata de investiţii din 2008, am avea în plus câteva zeci de miliarde de euro în plus la investiţiile naţionale. Aşadar, aici suntem acum. Astăzi este joi, dacă luni rectificarea apare în această formă va trebui să avem o întâlnire de urgenţă a coaliţiei şi să vedem cum mergem mai departe. Trebuie să avem o discuţie foarte serioasă", a spus Vosganian. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-01Parerea ta...

DISTRACțIE PE BANII RO"
01 Aug 2019

Plecând de la marele lor câștig ALDE-PSD alegând sa facă pasul îndrăzneț de a-și alege președintele pe DL Tăriceanu după care trecem la marea confruntare cu omul DISCOTECA din PSD. Domnul Teodorovici dar în aceasta perioada dânsul este absent, ( Ușa de incendiu dacă ar putea vorbi ne-am îngrozi cu toții ) Deputatul Varujan Vosganian nu poate vorbi... are și el muștele lui pe chelie.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz