2020-06-06 11:48

ALDE îi retrage sprijinul politic lui MELEȘCANU și o propune pe Ramona MĂNESCU la conducerea Ministerului de EXTERNE

 |  17:18
ALDE îi retrage sprijinul politic lui MELEȘCANU și o propune pe Ramona MĂNESCU la conducerea Ministerului de EXTERNE

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a anunţat luni că formaţiunea pe care o reprezintă îi retrage sprijinul politic ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi o propune pe Ramona Mănescu pentru această funcţie.

„Am luat în discuţie situaţia de la MAE şi am convenit cu toţii că domnul Teodor Meleşcanu şi-a făcut cu competenţă datoria în poziţia pe care a avut-o. Mai mult decât atât, MAE, prin modul în care a organizat aceste alegeri, în limita responsabilităţilor sale, prin sporirea numărului de secţii de votare, a căutat să preîntâmpine eventuale incidente. Se pare însă că au existat anumite interese pentru ca unele incidente să aibă loc. (...) În acelaşi timp, nu putem să neglijăm un anumit tip de percepţie publică care leagă de MAE modul în care au fost gestionate alegerile în diaspora. Şi pentru ca să putem să avem pe viitor o comunicare foarte bună cu opinia publică, pentru a lăsa MAE întreaga libertate de a acţiona ca reprezentant al statului român, am hotărât să retragem sprijinul politic domnului Teodor Meleşcanu. În acelaşi timp, am propus ca doamna Ramona Mănescu să fie propusă pentru poziţia de ministru al Afacerilor Externe", a afirmat Vosganian, la finalul unei şedinţe a conducerii ALDE, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, candidatura Ramonei Mănescu e demnă de a fi acceptată, ea având are o experienţă în politica liberală de aproape un sfert de veac.

„Are în contul său trei mandate de parlamentar european. Din această poziţie a activat în structurile Parlamentului European (...), a avut posibilitatea să relaţioneze cu reprezentanţi de vârf ai diplomaţiei europene şi considerăm că doamna Ramona Mănescu poate să contribuie la reconsiderarea poziţiei României în plan european şi internaţional", a mai declarat Vosganian.

Propunerea ca Ramona Mănescu să preia această funcţie, a adăugat el, a fost rezultatul unei decizii colective.

"Am avut o evaluare pentru mai mulţi membrii ALDE cu experienţă în politica externă. Ne-am oprit asupra doamnei Mănescu din mai multe considerente. Pe unele vi le-am spus deja. Doamna Mănescu e în acelaşi timp şi reprezentantul politic al unei noi generaţii, este o prezenţă care ar putea să contribuie la ideea că ALDE are resurse suficiente pentru împrospătarea acţiunii sale (...) Am avut în vedere şi că doamna Mănescu a fost foarte activă în plan european atunci când s-a pus problema apărării prestigiului României", a mai spus Vosganian.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-15Parerea ta...

TRADATORI DE TARA
15 Iul 2019

ha , ha , un bosorog molie comunista si o chilotareasa mafiota . ha , ha
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine