2020-06-07 00:17

ALDE pregăteşte o moţiune simplă împotriva ministrului Justiției

 |  07:33
ALDE pregăteşte o moţiune simplă împotriva ministrului Justiției

Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri seara, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, că ALDE pregătește o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției, Raluca Prună.

"Ministrul de justiție s-a descalificat spunând că drepturile omului sunt un lux. Eu cred că aici și premierul ar fi trebuit să reacționeze. O astfel de declarație în orice țară democratică ar fi dus instantaneu la demiterea ministrului justiției. (...) ALDE va pregăti o moțiune simplă pe acest subiect, pe justiție, evident", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Aceasta a mai spus că declarația ministrului justiției a fost "total nefericită".

"Moțiunea simplă este generată de această declarație total nefericită a ministrului justiției care este emblematică pentru modul în care ministrul gândește domeniul justiției, pentru modul în care a fost redactată o ordonanță (privind interceptările—n.r.) care este neconstituțională chiar pe domeniul dreptului și libertăților individului. Deci suntem într-un mare deficit democratic și acest lucru nu poate să rămână nesancționat cel puțin din partea ALDE care suntem un partid liberal și care punem mai presus apărarea drepturilor și libertăților", a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorul a ţinut să precizeze că moțiunea simplă este deschisă tuturor partidelor care consideră că atitudinea ministrului justiției este "un atac grav la adresa democrației".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-17Parerea ta...

PUTIN
17 Mar 2016

JALE MARE...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine