2020-08-15 23:50

ALDE vrea petiție pentru protejarea Jandarmeriei

 |  03:39
ALDE vrea petiție pentru protejarea Jandarmeriei

Mai mulți lideri ALDE au anunțat, pe diverse canale de socializare, că acțiunile jandarmilor la mitingul din 10 august au fost legale, dar, cu toate acestea, la ora actuală este campanie furibundă de discreditare a Jandarmeriei Române.

Ca atare, ALDE intenționează să lanseze o petiție pentru protejarea Jandarmeriei, acest lucru fiind confirmat de către fostul ministru al Energiei, Toma Petcu. „Noi cu toții, și vă spun că am vorbit cu mulți colegi din cadrul partidului, ne gândim chiar să creem o petiție pentru protejarea acestei instituții pentru că Jandarmeria, pe pază și ordine publică este instituția cea mai profesionalizată în România", a declarat Toma Petcu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-20Parerea ta...

OM NORMAL
20 Aug 2018

Asta nu e sanatos .Sa va vad eu cand o sa fiti in opozitie .
TRADATORI DE TARA
20 Aug 2018

MAI DALE NISTE GRADE SI MITA . FACEM ARMATA CU 5 000 DE GENERALI PO REGIIMENT . INTR-UN JUDET AVEM MAI MULTI GENERALI DE CIT IN TOATA ARMATA CHINEZA . CE MUTRA DE BOMBONEL OM MUNCIT CU GURA LA PARTID
ANONIM
20 Aug 2018

Potrivit „Strategiei de realizare a ordinii şi siguranţei publice” (H.G. nr. 196/2005 - a se vedea ca acest act normativ nu are avizul CSAT si in loc de ministru de interne este semnata cu “P” de un secretar de stat), “Jandarmeria Română, este componentă a forţelor principale ale sistemului de ordine publică, fiind abilitată prin lege să exercite “dreptul de poliţie al statului (?)”, reprezentând componenta de bază a structurilor destinate să gestioneze problematica din domeniul ordinii publice în timp de pace sau pe timpul stării de urgenţă”. In cadrul legal de reglementare a activităţii I.G.J.R. se mai invoca si Codul de procedură penală prin care se stabileşte dreptul jandarmilor de a constata fapte de natură penală pe timpul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu (art. 214), (încadrând totodată Jandarmeria Română în categoria instituţiilor cu responsabilităţi în cadrul procesului penal (?), prin stabilirea în sarcina acestei instituţii a unor obligaţii specifice: asigurarea respectării măsurilor preventive şi a obligaţiilor stabilite de instanţă pe timpul amânării executării pedepselor, precum şi executarea mandatelor de aducere. La nivelul atributiilor I.G.J.R., prin reglementari sunt prevazute doua domenii de competenta; a). - pentru ordine publica actioneaza 6 tipuri de structuri; - mobile - montane - zona litoralului - antiteroriste(?) - judiciare(?) - sportive b). - pentru paza obiective sunt constituite 2 structuri; - Serviciul paza si protectie institutionala cu 3 unitati speciale; - Serviciul paza si protectie transport cu 3 unitati speciale. Desi se mentioneaza ca Jandarmer
ANONIM
20 Aug 2018

Desi se mentioneaza ca Jandarmeria Româna este organizată pe principii militare, ca sistem unitar de forte si mijloace, dispus conform organizării administrativ - teritoriale a tării din analiza organigramei APARATULUI CENTRAL al I.G.J.R. rezulta ca exista un exces de structuri, astfel; - Pentru domeniul operativ organigrama contine; - 8 directii - 24 servicii - Pentru asigurarea logistica si de resurse sunt destinate ; - 2 directii - 5 servicii Din totalul celor 10 directii doar doua isi justifica existenta, iar in cadrul celor 31 de servicii majoritatea fiinteaza, formal, fara incarcatura cu sarcini si responsabilitati pertinente. In baza acelorasi rationamente adoptate la redimensionarea schemei organizatorice a I.G.P.R. trebuie restructurata si organigrama I.G.J.R. avand la baza algoritmul ca managementul acestei structuri poate fi asigurat doar de un sef si un adjunct. Cu ocazia reproiectarii schemei organizatorice, este necesar sa fie excluse din functionarea I.G.J.R. conflictele de competenta existente, respectiv, fata de politia de ordine publica, cea judiciara si locala(comunitara), de SPP si SRI si in acelasi timp sa fie externalizate actvitatile care sunt pretabile si aduc prin aceste operatiuni eficienta comandamentului de arma.
MOMM
20 Aug 2018

vedeti ca a murit un protestatar .criminalii psd alde.evz antena3 romania tv complicii criminalilor.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz