2020-05-29 08:51

Alegerile locale. S-a stabilit data oficială

 |  16:02
Alegerile locale. S-a stabilit data oficială

Guvernul a adoptat, luni, hotărârile prin care s-au stabilit data alegerilor locale din acest an și modelele buletinelor de vot.

"Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare: Art. 1. - Se stabileste ziua de 5 iunie 2016 ca data a alegerilor locale din anul 2016. Art. 2. - Prezenta hotarare intra in vigoare la data de 22 martie 2016", se arata in comunicatul remis de Guvern si postat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Conform reglementarilor legale in vigoare, calendarul alegerilor locale este urmatorul: pana la 6 aprilie toate partidele trebuie sa comunice semnele electorale care Biroul Electoral Central, iar pana la 12 aprilie Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) trebuie sa comunice numarul de alegatori rezultat din Registrul electoral si din listele electorale complementare.

Candidaturile pot fi depuse pana la data de 26 aprilie, urmand ca ele sa devina definitive, dupa depunerea contestatiilor, la data de 4 mai.

Pe de alta parte, cu 30 de zile inaintea datei votarii vor trebui aduse la cunostinta publica numarul circumscriptiilor electorale, delimitarea si numerotarea fiecarei sectii de votare, precum si sediile acestora.

Pe 7 mai incepe campania electorala, care se incheie pe 4 iunie. In duminica alegerilor, 5 iunie, votul incepe la ora 7 si se incheie la ora 21:00.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine