2020-08-04 15:12

Alegerile parțiale, îngropate de Ponta. PNL îl acuză pe premier de „atac fără precedent la democrație”

 |  19:19
Alegerile parțiale, îngropate de Ponta. PNL îl acuză pe premier de „atac fără precedent la democrație”

Încă o dată, PNL îl acuză pe Victor Ponta că refuză organizarea de alegeri parțiale pentru locurile vacante, fie ele de parlamentari, fie de responsabili în autoritățile locale (președinți de consilii județene, primari, consilieri).

„PNL atrage atenția că sunt fără precedent deciziile instanțelor de judecată împotriva Guvernului condus de Victor Ponta. Acestea l-au obligat, succesiv, pe Victor Ponta să organizeze alegeri parțiale locale și parlamentare, însă prin «abuz de putere», cum a fost catalogat chiar de judecători, prim-ministrul a refuzat să pună în aplicare legea”, se arată într-un comunicat al PNL, primit la redacție.

Este vorba despre o decizie a Curții de Apel din Cluj (din 3 aprilie 2015), conform căreia Executivul a făcut „abuz de putere” deoarece nu acceptă organizarea unor alegeri pentru postul de președinte al consiliului județean. De asemenea, în două termene, Curtea de Apel din București a admis plângerile PNL și a hotărât (pe 19 și 26 mai) ca „pârâtul”, adică Guvernul, să stabilească o dată pentru alegeri parțiale parlamentare în 13 circumscripții, alegeri locale parțiale în 28 de localități rămase fără primar și pentru președinte de Consiliu Județean în Vâlcea și Neamț.

Liberalii îi atrag atenția lui Ponta că deciziile judecătorești au fost anterioare modificării legislației.

„PNL consideră că sfidarea dreptului la vot, practicată de Victor Ponta începând cu Diaspora și terminând cu cei peste două milioane de români care nu și-au putut vota reprezentanții în administrație și Parlament, reprezintă un atac fără precedent la democrația din România”, conchid liberalii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz