2020-07-07 10:17

ALEGERI.Premierul Viorica DĂNCILĂ: „Am votat la europarlamentare pentru România şi pentru români. IOHANNIS a politizat referendumul…”

 |  13:04
ALEGERI.Premierul Viorica DĂNCILĂ: „Am votat la europarlamentare pentru România şi pentru români. IOHANNIS a politizat referendumul…”

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, duminică, la Liceul 'Jean Monnet' din Capitală, că a votat pentru România şi pentru români, pentru o echipă care să reprezinte ţara noastră în Parlamentul European, să nu se poziţioneze împotriva României, precizând însă că a luat decizia de a nu vota la referendum, după ce a văzut că preşedintele Iohannis „a politizat” prin declaraţiile sale acest scrutin, informează Agerpres.

„Am votat pentru România şi pentru români, am votat pentru reprezentarea noastră în Parlamentul European, o reprezentare a unor oameni care să nu meargă să dea socoteală, ci să susţină prin argumente poziţia României. Am votat pentru o echipă care să reprezinte România în adevăratul sens al cuvântului, să nu se poziţioneze împotriva României, în legislaţia europeană, în amendamentele pe care le depun să se regăsească şi priorităţile României. Eu cred în România, cred în români şi cred că o reprezentare demnă este ceea ce vor toţi românii. Am votat astăzi pentru că eu cred că o Românie puternică, un stat membru puternic va conduce la o Uniune Europeană puternică", a afirmat Viorica Dăncilă. Premierul a adăugat că nu a votat la referendum şi l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că a politizat acest scrutin prin declaraţiile sale. „Am votat astăzi doar la europarlamentare. Am spus că voi vota la referendum şi, cum sunt un om al echilibrului, am considerat că trebuie să iau în considerare toate argumentele şi să votez la referendum. Am văzut ultimele intervenţii publice ale domnului preşedinte Iohannis şi acest lucru m-a făcut să mă răzgândesc. În momentul în care condiţionezi alegeri, fie că e pentru referendum, fie că este pentru europarlamentare, dar mai mult cele legate de referendum, de un Guvern mai bun, eu nu pot vota împotriva propriului meu Guvern. Deci, cred că a politizat acest lucru, cred că trebuia să lase referendumul fără a-l lega de anumite aspecte electorale, de aspecte politice sau de alegerile prezidenţiale", a mai declarat Dăncilă. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz