2020-07-02 19:19

Moțiunea de cenzură va fi citită în Parlament MIERCURI, iar dezbaterea și votul vor avea loc SÂMBĂTĂ

 |  11:24
Moțiunea de cenzură va fi citită în Parlament MIERCURI, iar dezbaterea și votul vor avea loc SÂMBĂTĂ

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis miercuri, în lipsa reprezentanţilor Opoziţiei, ca dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură să aibă loc sâmbătă, de la ora 11.00. Moţiunea va fi citită miercuri, la ora 15.00, a declarat vicepreşedintele Camerei, Florin Iordache, potrivit Agerpres.

„Cele două Birouri permanente reunite au stabilit pentru astăzi citirea şi sâmbătă, la ora 11.00, dezbaterea şi votul. Dacă nu va fi cvorum sâmbătă, va urma un nou Birou permanent reunit, care va stabili o altă dată de dezbatere a moţiunii. Dar programul pe care l-am stabilit astăzi este cel cu citire la ora 15.00 şi sâmbătă la ora 11.00 - dezbatere şi vot. Eu am invocat următorul lucru: cei 237 care au semnat înseamnă că au şi citit ceea ce au semnat. În consecinţă, se pot exprima şi sâmbăta şi vinerea şi joia. Deci care este diferenţa că exprimă votul vinerea sau sâmbăta sau duminica? Au mai fost moţiuni de cenzură care au fost citite şi duminica. Din câte ştiu eu, dacă există o urgenţă pentru a debarca acest Guvern, putem veni şi sâmbătă, putem veni şi duminica şi aşa mai departe", a spus Iordache, la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite.

Potrivit acestuia, „regulamentar, ziua de sâmbătă vine exact la trei zile de la prezentare".

„Înţeleg că este o urgenţă să fie debarcat acest Guvern. Pentru noi este o urgenţă să arătăm că aceşti 237 care au semnat nu vor vota. Noi spunem foarte clar că această moţiune de cenzură nu are nici substanţă şi nici nu poate convinge, deci nu poate fi adoptată", a adăugat Iordache.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz