2020-07-14 03:10

ALERTĂ.Protocolul de colaborare dintre UDMR și coaliția PSD-ALDE este în aer! Kelemen HUNOR: „Nu mai susţinem nicio iniţiativă a Guvernului...”. Vezi ce i-a înfuriat pe liderii maghiari

 |  15:51
 ALERTĂ.Protocolul de colaborare dintre UDMR și coaliția PSD-ALDE este în aer! Kelemen HUNOR: „Nu mai susţinem nicio iniţiativă a Guvernului...”. Vezi ce i-a înfuriat pe liderii maghiari

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că, începând de joi, UDMR nu va susţine nicio iniţiativă sau măsură a Guvernului. „Până la soluţionarea situaţiei cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR şi coaliţia PSD-ALDE rămâne fără obiect", spune Kelemen, în contextul în care viceprimarul din comuna Sânmartin, Laszlo Antal, a fost dus la audieri la Poliţia Harghita, în urma unor percheziţii care vin după profanarea unor morminte ale soldaţilor din cimitirul din Valea Uzului.

„În această dimineaţă, Poliţia din Bacău a efectuat percheziţii la domiciliul viceprimarului din Sânmartin şi la Primăria Sânmartin. Viceprimarul Laszlo Antal a fost dus pentru audieri la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Harghita, în condiţiile în care nu a fost nimeni tras la răspundere până acum pentru distrugerea şi profanarea mormintelor soldaţilor maghiari din cimitirul din Valea Uzului, respectiv pentru incitare la ură interetnică. La fel, autorităţile nu s-au sesizat din oficiu nici în legătură cu abuzul primarului din Dărmăneşti, care a contribuit la escaladarea evenimentelor", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de UDMR.

Conform sursei citate, contextul juridic este extrem de clar: executarea lucrărilor de construcţii ilegale pe mormintele ostaşilor căzuţi în Valea Uzului întruneşte elementele infracţiunii de profanare de morminte, prevăzută în art. 383 a Codului Penal, iar acţiunile de provocare ulterioare reprezintă incitarea la ură şi discriminare conform art. 369 al Codul Penal. Crucile din beton construite de administraţia locală Dărmăneşti fără autorizaţie, din bani publici şi pe suprafaţa altei localităţi, sunt un abuz în serviciu flagrant.

„În pofida solicitării noastre ferme, Guvernul nu a întreprins măsurile necesare pentru a preveni agravarea situaţiei, deşi acest lucru este datoria autorităţilor şi a coaliţiei PSD-ALDE. Guvernul trebuie să oprească practicarea dublei măsuri de către organele şi instituţiile publice implicate, care tratează în mod repetat etnicii maghiari din Transilvania ca cetăţeni de rangul doi. Considerăm atitudinea Guvernului ca fiind inacceptabilă atât din punct de vedere etnic, moral, cât şi politic", susţine preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, potrivit News.ro.

El adaugă că solicită Guvernului să înlăture construcţiile amplasate ilegal în cimitirul din Valea Uzului şi să demareze cercetările din oficiu privind abuzurile primarului din Dărmăneşti şi ale celorlalţi autori care au contribuit la escaladarea tensiunilor.

"Luând toate acestea în considerare, începând de astăzi UDMR nu va susţine nici o iniţiativă sau măsură a Guvernului. Până la soluţionarea situaţiei cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR şi coaliţia PSD-ALDE rămâne fără obiect", mai spune liderul UDMR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-23Parerea ta...

PSD-UDMR = MAFIE
23 Mai 2019

Psd-udmr = aceasi mizerie. Udmr a sustinut toate hotiile si abuzurile mafiei psd-alde. Toate aceste trei ( psd-alde-udmr ) grupari mafiote plus gashca de '' minoritati '' trebui sa dispara din politica romaneasca.
COSTEL
23 Mai 2019

UDMR vrea sa declare independenta Transilvaniei cu ocazia vizitei PAPEI. PSD se face ca nu stie si accepta orice i se cere ca sa fie sistinut in Parlament. Pacat mare pacat . Unde sunt patriotii de altădat.
COADA DRACULUI
24 Mai 2019

MOGHIOROSULE PARSIV . DUPE CE V-AM SALVAT DE LA PIEIRE DIN FATA MONGOLILOR IN 1250 , CIND AU FACUT MOVILE DE CAPETE ALE MOGHIOROSI SI SE URCAU CU CAI PE ELE . NOI V-AM TOLERAT SI ACUM CU PSD VI SA URCAT LA CAP . VOI ERATI SI CU LENIN IN 1918 CIND A-TI FACUT REVOLUTIA BOLSEVICA . NOROC CU NOI CA ERA RASPUNDITA IN TOATA EUROPA . SA ZICETI NERSI DE OSPITALITATE BASINOSILOR PARSIVI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz