2020-07-05 17:19

Aleşii locali condamnaţi cu suspendare îşi pierd mandatul

 |  17:54
Aleşii locali condamnaţi cu suspendare îşi pierd mandatul

Proiectul de lege care prevede că mandatul aleşilor locali încetează de drept doar în cazul unei condamnări definitive la o pedeapsă privativă de libertate cu executare şi nu în situaţiile unor condamnări privative de libertate cu suspendare a fost respins de plenul Camerei Deputaţilor.

Deputaţii au respins actul normativ cu 158 voturi "pentru", 75 "împotrivă" şi 16 abţineri.

Iniţiativa legislativă prevedea că primarii, preşedinţii de consilii judeţene şi consilierii locali şi judeţeni îşi pierd mandatul în cazul unei hotărârii judecătoreşti definitive de condamnare cu o pedeaspă privativă de libertate, cu excepţia infracţiunilor de corupţie, respectiv de luare-dare de mită.

În aceste condiţii, aleşii locali condamnaţi cu suspendare urmau să fie exceptaţi de la lege.

Deputatul PNL Cezar Preda a declarat, în cadrul dezbaterilor din plen, că liberalii nu votează acest proiect pe care îl consideră “un regres”.

“Unii au probleme şi acum facem orice ca aceste probleme să nu împieteze cu nimic la un rezultat electoral atât de dorit de toate partidele. Este un regres. Deşi avem şi noi aleşi locali care sunt şi care ne-ar fi foarte drag şi ne-ar plăcea să ne reprezinte având în vedere că au susţinerea comunităţilor, noi nu vom vota. Considerăm că această lege ne duce înapoi, PNL nu va vota această lege pentru că reprezintă un regres”, a afirmat Cezar Preda, potrivit Mediafax.

Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată în acest caz. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz