2020-06-05 10:20

Alianța USR-PLUS vrea la guvernare. Dacian Cioloș, propus PREMIER

 |  20:17
Alianța USR-PLUS vrea la guvernare. Dacian Cioloș, propus PREMIER

Alianța USR-PLUS este pregătită să participe, „cu miniștri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanțe de urgență care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi”, a afirmat Dan Barna, care spune că formațiunile au și o propunere de premier „în persoana lui Dacian Cioloș”.

Cu toate acestea, prioritatea Alianței rămâne declanșarea anticipatelor. Dacă acest lucru nu va fi posibil, „USR susține dizolvarea acestui parlament și organizarea de alegeri anticipate. Actualul Parlament, dominat de o majoritate toxică, și-a dovedit limitele. România nu poate merge înainte cu el”.

„USR susține dizolvarea acestui parlament și organizarea de alegeri anticipate.

Actualul Parlament, dominat de o majoritate toxică, și-a dovedit limitele. România nu poate merge înainte cu el.

Am luat act de afirmațiile Președintelui României din această seară privind o posibilă nouă formulă guvernamentală în cazul în care nu se găsește majoritatea pentru anticipate. Mâine, la consultările de la Cotroceni, delegația USR îi va comunica șefului statului faptul că Alianța USR-PLUS este pregătită să participe, cu miniștri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanțe de urgență care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi.

Acest scenariu este valabil doar în situația în care majoritatea de sorginte pesedistă din parlament va face imposibilă organizarea anticipatelor.

Reamintesc că Alianța USR PLUS are o propunere de premier în persoana lui Dacian Cioloș. Avem, de asemenea, oameni competenți pentru posturile de miniștri dintr-un viitor guvern.

#FărăBaroniLocali”, a scris Dan Barna, miercuri, pe Facebook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-06

In legatura cu acest articol...

Programul CONSULTĂRILOR președintelui Iohannis cu partidele parlamentare

Alina Gorghiu anunță propunerea PNL pentru funcția de premier

USR dă LOVITURA PNL după moțiune: ”Nu ne mai permitem să ne jucăm!”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine