2020-08-11 16:59

Alin Tişe sesizeză DNA; Liviu Dragnea să fie tras la răspundere pentru mita electorală dată primarilor

 |  13:16
Alin Tişe sesizeză DNA; Liviu Dragnea să fie tras la răspundere pentru mita electorală dată primarilor

Vicepreşedinte PNL Alin Tişe a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că sesizează DNA pentru tragerea la răspundere penală a vicepremierului Liviu Dragnea pentru abuz în serviciu după ce a cheltuit peste 400 de milioane de euro din fondul de rezervă al Guvernului în 2014 ca "mită electorală" pentru primari.

"Liviu Dragnea să fie tras la răspundere penală, ar trebui anchetat pentru modul în care a distribuit banii din pixul lui prin ordin de ministru, fără să existe niciun criteriu. Consider că este vorba de abuz în serviciu şi sesizez DNA pentru că se impune de urgenţă o verificare a celor 420 de milioane de euro cheltuiţi de Dragnea în 2014 din fondul de rezervă al Guvernului. Acesta s-a folosit de banii publici ca de banii lui în campania electorală pentru prezidenţiale şi a dat banii ca mită electorală la primari, a fost operaţiunea PSD «bani contra voturi», în special în judeţele roşii. A fost o acţiune premeditată, primarii au fost ademeniţi de Dragnea, este caz tipic de mită electorală", a precizat Alin Tişe.

Vicepreşedintele PNL a mai spus că Liviu Dragnea şi-a folosit influenţa politică pentru a "mitui" primari şi aleşi locali care au plecat de la alte partide la PSD sau au promis că o fac.

"Nu mă aştept ca Dragnea să demisioneze, nu are atâta onoare, dar sunt convins că instituţiile statului vor reuşi să stabilească legătura între banii alocaţi către anumiţi primari şi voturile aduse de aceştia în campania electorală pentru Victor Ponta", a completat senatorul PNL Alin Tişe.

Liberalul a susţinut că va sesiza DNA despre aceste lucruri în cursul zilei de joi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-08Parerea ta...

GASCA PSD ???
08 Ian 2015

„O viaţă avem români… și-o cinste! Deșteptați-vă că am dormit destul!” “Dupa ce s-a imbolnavit fix cand un corp de control scotocea prin dulapurile CFR Calatori Cluj, Vasile Secara a fost “uns” in functia de director CFR Calatori la nivel national. Nu au contat neregulile gasite la Cluj, ci au fost mai puternice “parghiile trandafirii” de care Secara s-a ajutat sa ajunga in top. La Cluj, Secara se poate mandri cu un contract de inchiriere incheiat intre CFR Calatori Cluj si SC Energobit care a fost prelungit cu de la sine putere de catre directorul Secara, care NU A MAI ORGANIZAT LICITATIE, iar cei de la Energobit au ocupat mai mult decat terenul respectiv si l-au si INTABULAT. Bravo domnule ministru RUS, PSD-ul o interminabila pepiniera penala. NU VA CRAPA OBRAZUL ??? Jolly-jokeri de la CFR Calatori. In urma cu ceva timp, compania CFR Calatori a incredintat, FARA LICITATIE , catre societatea Informatica Feroviara(UNDE ESTE MARE SEFA , SOTIA FOSTULUI MANAGER PRIVAT”SMART” DE LA CFR CALATORI, DOROBANTU VALENTIN), suma de 7.200.000 de lei pentru servicii informatice. De ce nu s-a facut licitatie? Numai bosul CFR Calatori, Vasile Secara, poate spune, dupa ce se va consulta cu stapana achizitiilor de la aceasta companie- Carmen Maria Popescu. Insa, nici pana in prezent, mersul trenurilor nu poate fi vizualizat on line, pe motiv ca site-ul este inactiv de un an de zile. Poate Corpul de control al ministrului Ioan Rus va verifica si achizitiile “in totalitate legale” de la CFR Calatori pastorite de Carmen Maria Popescu, dar si aranjamentele acesteia cu Vasile Secara si Elena Miu. Ori poate se verifica cum un teren extrem de valoros de la Cluj al companiei CFR Calatori, a ajuns la un om de afaceri din anturajul lui Ioan Rus?”
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz