2019-10-15 19:19

Alin Teodorescu: “PDL are 14% în sondaje, dar ar fi în faţa PSD dacă s-ar organiza alegeri”

 |  16:49
Alin Teodorescu: “PDL are 14% în sondaje, dar ar fi în faţa PSD dacă s-ar organiza alegeri”

Sociologul Alin Teodorescu acontrazis în emisiunea “100%” previziunile celor din PSD,care se văd pe val, susţinând că social-democraţii ar pierde din nou alegerile înfaţa democrat-liberalilor dacă săptămâna viitoare populaţia ar fi chemată laurne.

Declaraţia care poate da fiori celordin Kiseleff este explicată astfel de directorul IMAS, Alin Teodorescu. “Esteacest fenomen al spiralei tăcerii, în care oamenii se ataşeazăemoţional în primul rând, şi apoi raţional de un partid, nu de lideriiacestuia. În momentul când partidul face greşeli şi este sub atac public nu seduc la un alt partid, declară că nu vor vota cu partidul de care erau ataşaţi,dar se duc la o pungă. Au fost de-a lungul timpului astfel de pungi, ApR-ul luiMeleşcanu, Partidul Alianţa Civică, PNG-ul şi acum este Partidul Poporului allui Dan Diaconescu. Când se apropie alegerile oamenii au tendinţa să spună, dadomnule au făcut greşeli, dar eu, totuşi, sunt un suporter, un sprijinitor şimerg la vot cu ei. Acesta este un fenomen care limitează eroziunea laguvernare. Situaţia pe care am avut-o cu PNŢCD, care nu a mai intrat înParlament, este o situaţie foarte specială la scară istorică. Eroziunea laguvernare vine după al doilea, al treilea mandat. La următoarele alegeri PDL arfi foarte aproape de PSD, ambele partide în jurul la 30%”, a precizat pentru„Puterea”, directorul IMAS.

Structură bicefală la PSD:Năstase - Ponta

Alin Teoderescu a vorbit deschisşi despre existenţa unei structuri bicefale de conducere la PSD, în care ceidoi lideri sunt Adrian Năstase şi Victor Ponta. În privinţa viitoruluipesediştilor, directorul IMAS susţine că PSD trebuie să fie mai atent ladoleanţele cetăţenilor. „PSD trebuie să respecte integral agenda publică. PSDare o margine de creştere de până la 60%, trebuie doar să o valorifice. O potvalorifica în cei doi ani care au mai rămas până la viitoarele alegeri. Trebuiesă facă ce le cere publicul, nu ce cred ei că le cere publicul. PSD a făcutgreşeli în luna septembrie, este vorba despre greşelile lui Ponta. Şi moţiuneade cenzură va avea un efect. Au greşit cu manifestaţii de stradă, cu minciuni,s-ar putea să aibă efect negativ pentru susţinătorii PSD”, ne-a declaratTeodorescu. El vede puţin probabilă realizearea unei alianţe cu PNL, din cauzamajorelor diferenţe ideologice.

Crin Antonescu este pe primulloc

Potrivit datelor prezentate înemisiunea „100%”, Crin Antonescu stă cel mai bine la capitolul încredere cu29,10%, urmat de liderul PSD, Victor Ponta cu o cotă de 25.3%. PreşedinteleTraian Băsescu şi premierul Emil Boc se află în cădere liberă cu 9,8%,respectiv 6,9%. Eroziunea rapidă a şefului statului este explicată prin anunţulfăcut în luna mai, când a vorbit despre reducerea salariilor cu 25% şiimpozitarea pensiilor cu 15%. Alin Teodorescu a adăugat că este pentru primadată când nici un lider politic nu trece de cota de 30%.

PSD conduce clasamentul

În privinţa opţiunii pentrupartidele politice, PSD conduce în preferinţele românilor cu 30,3%, fiind urmatde liberali cu 23,9%. PDL se află pe locul patru cu 13,8%, fiind devansat dePartidul Poporului care urcă spectaculos la 17,3%. Şanse de a intra înParlament mai are şi PRM care trece linia cu 5,1%.

Catastrofă guvernamentală

„Nivelul de insatisfacţie faţăde cei care guvernează a atins cote istorice”, a precizat Alin Teodorescu. El adeclarat că niciodată românii nu au considerat într-un procent aşa de mare căţara se îndreaptă într-o direcţie greşită.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-04-04Parerea ta...

GEORGETA
29 Oct 2010

ar iesi castigatori cu cati bani ne-au furat si au strans la pdl ca harciogii!
PERSEVERENT
29 Oct 2010

Nu stiu cum arata sondajele reale pe care le intocmesc Teodorescu sau Dancu, de exemplu, dar prestatia publica a unor asemenea indivizi seamana foarte mult cu prostitutia. Accepta orice orice fantezie, functie de tariful platit. Nu conteaza bunul simt!In 2004, cand lucra pentru Nastase, Teodorescu dadea ca sigura victoria acestuia. Acelasi lucru, in 2009, dar pentru Oprescu care s-a oprit, pana la urma, la un amarat de 3%. Mai mult ca sigur ca in prezent Teodorescu a trecut la PDL. Samd!
DAN ORADEANUL
31 Oct 2010

never ever PD-L nu va mai castiga alegerile. cat va obtine PSD sau PNL este greu de spus dar daca PDL mai prinde un 10% sa zica mersi!
TIIU2001
01 Noi 2010

Pronostic fara niciun daca (a se retine!): PSD si PDL, umar la umar. PNL ceva mai in spate. UDMR - electorat stabil PC singur nu intra in Parlament PRM ... este posibil sa scape (in Parlament). PNG - nu! PNTCD - nu! PP ... sa fim seriosi, nici-o sansa ...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray