2020-07-14 06:50

Alina Gorghiu a propus executarea pedepselor până la șapte ani la DOMICILIU

 |  16:33
Alina Gorghiu a propus executarea pedepselor până la șapte ani la DOMICILIU

Senatul a votat, marti seara, un proiect initiat de parlamentarul PNL Alina Gorghiu, care prevede executarea la domiciliu, sub anumite conditii, a pedepselor de pana in 7 ani de inchisoare. O stire care a trecut aproape neobservata, in contextul pandemiei si a problemelor din sistemul de sanatate.

Proiectul de lege a trecut lejer in Senat, cu 128 de voturi "pentru" si doua abtineri, Camera Deputatilor este for decizional in acest caz, transmite Ziare.com.

Senatorul PNL Alina Gorghiu, initiator al propunerii, a declarat marti ca este un proiect care reprezinta creionarea cadrului legal necesar pentru a putea fi implementata monitorizarea persoanelor condamnate cu dispozitive electronice.

"Proiectul modifica in esenta Codul Penal cu cateva prevederi esentiale care se gasesc in sistemele multor state ale Uniunii Europene. De exemplu, de a introduce o masura alternativa la pedeapsa inchisorii, si anume executarea la domiciliu a pedepsei inchisorii, care reprezinta o forma de individualizare a pedepsei si, de asemenea, executarea fractionata a pedepsei inchisorii.

Codul de Procedura Penala suporta o modificare esentiala, care presupune ca instanta se va pronunta asupra revocarii si anularii executarii la domiciliu a pedepsei inchisorii. (...) Se instituie supravegherea prin bratara electronica, se defineste notiunea de imobil in care se executa pedeapsa si se reglementeaza cazurile in care condamnatul poate parasi imobilul - asta este esenta initiativei legislative", a detaliat Alina Gorghiu.

In esenta, este vorba de o modificare a Codului Penal, unde este introdusa sectiunea "Conditiile executarii la domiciliu a pedepsei inchisorii."

Potrivit proiectului, instanta poate dispune executarea la domiciliu a pedepsei inchisorii daca sunt indeplinite mai multe conditii:

- Pedeapsa aplicata, inclusiv in caz de concurs de infractiuni, este inchisoarea de cel mult 7 ani;

- Infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa inchisorii mai mare de 2 ani, cu exceptia cazurilor prevazute in art. 42 pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a implinit termenul de reabilitare;

- Infractorul si-a manifestat acordul de a presta o munca neremunerata in folosul comunitatii;

- In raport de persoana infractorului, de conduita avuta anterior savarsirii infractiunii, de eforturile depuse de acesta pentru inlaturarea sau diminuarea consecintelor infractiunii, precum si de posibilitatile sale de indreptare, instanta apreciaza ca executarea la domiciliu a pedepsei inchisorii este suficienta, iar condamnatul nu va mai comite alte infractiuni, insa este necesara supravegherea conduitei sale pentru o perioada determinata.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-02Parerea ta...

NEAM țIGăNESC
02 Apr 2020

Un neam țigănesc ce poate face in folosul pușcăriașilor ? Desființat dracului toate pușcăriile si implementați legea junglei.
GICA
02 Apr 2020

CE BINE ESTE SA FURI. FACI PUSCARIE ACASA. DACA ESTI DESTEPT CA ELENA, VANGHELE, ETC. POTI FURA SI NIMIC NU VEI PATI. SA TOT FURI IN CONDITIILE ACESTEA. FELICITARI POLITICIENILOR CARE AJUTA PE CEI CARE FURA MULT. DACA FURI O GAINA INTRII IN PUSCARIE . DACA FURI IN PROSTE NU PATESTI NIMIC...CE BINE. SA LE FIE ...
UN PATRIOT
03 Apr 2020

Masura luata pentru cei care vor face contracte babane si apoi vor avea de a face cu legea. Apoi cu toti hotii care au revenit in tara se vor umple la refuz puscsriile. Ca sa nu mai dea recurs compensatoriu. Cei recidivisti vor face puscarie, gulere albe isi vor bea cafeaua acasa.
NICU
03 Apr 2020

Ati mai fost si presedinte de partid...prin aceasta decizie confirmati inca o data ca sunteti mana in mana cu infractorii ! Il plangi pe Dragnea Madam?
VIOREL
03 Apr 2020

Curios asi fi sa sti ce zice Rares Bogdan ce tips din toting rarunchii impotriva coruptilor...as va field ursine coruptilor,synthetic toting intelesi,Dracula va va mai vota pe voi si partidele (grupurile infractionale carora apartineti) Rusine sa va fie,insultati platitorii de taxe !
OVIDIU
03 Apr 2020

Probabil ca respectiva doamna isi pregătește terenul in vederea executării unei viitoare pedepse. Dar sa nu uitâm ca în calitate de președinte PNL, numitâ direct de marele Cîrmaci, a dus partidul de râpâ așa ca s-ar putea sî fie doar o dorințâ de a repeta scenariul. Poate de data asta nici nu mai intră în Parlament. Atenție .PROSTIA. e mai molipsitoare decât covidul.
BEATRICE
04 Apr 2020

Sper ca la domiciliul dumneavoastră. O idioțenie!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz