2020-02-21 21:11

Alina Gorghiu: Acţiunile lui Traian Băsescu nu mai au credibilitate și nici relevanță

 |  10:36
Alina Gorghiu: Acţiunile lui Traian Băsescu nu mai au credibilitate și nici relevanță

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că acțiunile din prezent ale fostului președinte Traian Băsescu "nu mai au credibilitate și nici relevanță". Gorghiu a mai menţionat că, în cei zece ani de mandat, Băsescu nu a reușit să semneze un pact politic pentru Armată, în timp ce actualul șef de stat a realizat acest lucru în mai puțin de două luni.

"Fără a defini cele două mandate ale fostului președinte al României, Traian Băsescu, am o singură observație: în cei 10 ani nu a reușit să semneze un pact politic pentru Armată, lucru pe care actualul președinte l-a realizat în mai puțin de două luni. În rest, consider că acțiunile din prezent ale domnului Traian Băsescu nu mai au credibilitate în fața cetățenilor și nici relevanță pentru actuala direcție politică de consolidare a dreptei și de reformă a clasei politice", a scris Alina Gorghiu, luni, pe pagina sa de Facebook.

Copreşedintele PNL a mai afirmat că foștii președinți, Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu, vor fi tot timpul tentați să considere providențială întreaga activitate pe care au desfășurat-o în perioada în care au îndeplinit cea mai importantă funcție în statul român.

"Este o reacție firească. Mandatele lor diferite, cu bune și cu rele, vor fi analizate, însă, cu obiectivitate și în timp, de istorici. Așa cum am spus-o și în cazul fuziunii dintre PNL și PDL, noi, ceilalți, trebuie să privim spre viitor cu speranță și cu înțelegere spre trecut”, a afirmat liderul PNL.

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că pactul semnat de președintele Klaus Iohannis și de reprezentanții partidelor parlamentare, care prevede alocarea a 2% din PIB pentru Apărare în 2017, a amânat cu un an atingerea nivelului la care s-a angajat România la intrarea în NATO.

"Trebuie să vă faceți o prioritate din a susține ca anul acesta prin rectificarea din vară să se ajungă la alocarea a 2% din PIB pentru armată. România va avea un comandament național al NATO destinat cooperării trupelor NATO cu armata română și un comandament de divizie cu trupe desemnate care la nevoie vin de oriunde din țările membre NATO pentru a apăra securitatea României. Este inadmisibil ca la rândul tău să nu faci efortul financiar necesar, să dai semnal că și tu ești dispus la o creștere de cheltuieli mai rapidă decât s-a concluzionat în pactul de la Cotroceni cu partidele. Aici este o chestiune ridicolă, el a fost prezentat ca un mare succes, pactul pentru 2% la Apărare în 2017, vreau să știți că exista hotărâre CSAT care obliga Guvernul să planifice 2% pentru Apărare în 2016, deci marele succes al pactului este că a amânat cu un an atingerea nivelului la care România s-a angajat la intrarea în NATO", a declarat Traian Băsescu, la congresul PMP.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-09Parerea ta...

MARIANA
09 Feb 2015

da tu cucoana ce credibilitate ai?nu vezi ca sunteti la fel toti politicienii corupti, hoti si nesimtiti?te bazezi pe voturile lui Iohanis! voi nu intelegeti ca nu am votat pnl amestecat cu pdl hotii hotilor ci am votat in turul doi impotriva plagiatorului mincinos ponta!!! asta nu intelegeti voi inguibatilor, nemernicilor si infractorilor, sper sa dispara cit mai curind aceasta adunatura de infractori amestecati pnl+pdl+psd aceiasi mizerie.
HUUU0000
09 Feb 2015

marsh FĂ gorghiu
SILE
10 Feb 2015

Doamne urata-i Gorghiu asta.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine