2020-07-04 13:09

Alina Gorghiu, despre ce au discutat liberalii cu Dacian Cioloş

 |  12:22
Alina Gorghiu, despre ce au discutat liberalii cu Dacian Cioloş

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, după discuțiile avute cu premierul desemnat, Dacian Cioloș, că acesta știe "foarte clar" că misiunea de a conduce un guvern nu este deloc ușoară. Gorghiu a ţinut să precizeze că în cadrul întâlnirii nu s-au discutat nume de miniștri.

"Nu e nevoie să ne dea deloc un răspuns pe moment, vom vedea cum se vor desfășura lucrurile în continuare, dar era firesc să avem această discuție cât se poate de deschisă încă de la început. Vom vedea care vor fi opțiunile în structurarea Cabinetului, în privința priorităților din programul de guvernare, și vom putea face această analiză în foarte scurt timp. Eu am convingerea că, în ciuda faptului că misiunea acestui Cabinet nu este ușoară, Dacian Cioloș se va descurca foarte bine. Cu înțelepciune la selecția miniștrilor, cu atenție la selecția eventualilor secretari de stat, cu atenție mare la proiectele cu care va veni în fața Parlamentului cred că lucrurile pot intra pe un făgaș normal și evident că e o noutate pentru România să aibă un Cabinet tehnocrat", a afirmat Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Copreşedintele PNL a mai spus că miniștrii din guvernul pe care Dacian Cioloș îl va forma vor fi specialiști fără carnet de partid.

"Sunt foarte multe motive pentru care PNL sprijină un guvern tehnocrat. Opțiunea noastră a fost alta la început, anume aceea a alegerilor anticipate care, din păcate, nu putea fi realizată decât în condițiile unui acord cu ceilalți lideri ai partidelor parlamentare. N-au dorit un asemenea lucru, ca atare, în acest context, dată fiind agenda publică în acest moment și (...) lipsa de credibilitate a partidelor politice, care e o temă pe care va trebui s-o discutăm apăsat lunile care vor urma pentru a avea loc în mod real în clasa politică o reformă — până atunci cred că cea mai bună variantă pentru statul român este aceasta pentru care a optat președintele României", a precizat Alina Gorghiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz