2019-11-15 00:32

Alina Gorghiu: PNL cere demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. A compromis suficient imaginea Senatului

 |  13:54
Alina Gorghiu: PNL cere demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. A compromis suficient imaginea Senatului

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că PNL cere demisia lui Călin Popescu Tăriceanu de la conducerea Senatului, pe motiv că „a compromis” suficient imaginea Camerei. Reacţia lui Gorghiu vine după ce CCR a decis că hotărârea Senatului în cazul solicitării DNA de reţinere şi arestare a lui Dan Şova este neconstituţională.

”În urma deciziei Curţii Constituţionale, PNL consideră că un pas absolut necesar pentru recredibilizarea Senatului României este o nouă conducere. Domnul Călin Popescu Tăriceanu a compromis suficient imaginea Senatului. Singurul gest util pe care îl aşteptăm de la domnia sa este demisia din funcţie”, a precizat Alina Gorghiu.

Deputatul PNL a mai afirmat că românii pot constata, încă o dată, că ”PSD nu ştie să-şi exercite puterea decât prin abuzuri”.

”PSD şi Călin Popescu Tăriceanu au suspendat Constituţia pentru senatorul Şova, de o lună şi jumătate. Frontul anti-justiţie PSD -Tăriceanu a apelat la tot felul de trucuri pentru ca domnul Şova să rămână un super-cetăţean. Interpretarea dată votului din Senat de această coaliţie a fost una neconstituţională. A refuzat să oficializeze votul din Senat printr-o hotărâre, care putea fi atacată la CCR. A modificat în grabă Regulamentul Senatului şi Statutul deputaţilor şi Senatorilor, pentru a lăsa fără obiect contestaţia liberalilor la Curtea Constituţională. Somaţi de Curtea Constituţională şi de Consiliul Superior al Magistraturii, au adoptat, într-un final, o hotărâre neconstituţională, care neagă evidenţa: Senatul a votat pentru aprobarea cererilor DNA în cazul Şova, nu pentru respingerea lor”, se mai precizează în comunicatul PNL.

Copreşedintele PNL a precizat că „a trecut o lună şi jumătate în care PSD şi Tăriceanu s-au jucat de-a v-aţi ascunselea cu Constituţia”.

”Decizia CCR trebuie pusă în aplicare de urgenţă, chiar dacă respectarea normelor nu e deloc un lucru uşor pentru PSD. Cazul Şova reprezintă un abuz în plus de contabilizat în bilanţul premierului şi al PSD. Este încă o dovadă că PSD nu vrea să se îndrepte, oricâte lecţii i-ar da electoratul”, a afirmat Alina Gorghiu.

CCR a stabilit, miercuri, în urma analizării sesizării PNL, că hotărârea Senatului în cazul solicitării DNA de încuvinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova este neconstituţională.

Decizia judecătorilor constituţionali este definitivă şi general obligatorie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-06Parerea ta...

IULIA TABACU
11 Mai 2015

daca ar demisiona mai multi parlamentari cred ca nu am pierde nimic ca si asa sunt prea multi si o parte chiar si ineficienti dar la excrocarii si furturi sunt primii in top
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray