2020-05-25 06:27

Alina Gorghiu susţine că votul în Senat în cazul Gabriel Oprea se poate relua

 |  10:59
Alina Gorghiu susţine că votul în Senat în cazul Gabriel Oprea se poate relua

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri dimineaţa, la RFI, că votul în Senat în cazul Gabriel Oprea se poate relua, în condiţiile în care nu există nicio normă legală care să împiedice Parlamentul să revoce o hotărâre. Deputatul liberal a ţinut să precizeze că majoritatea PSD-ALDE compromite total credibilitatea Senatului.

"Cred că este nevoie de reluarea votului, în Senat, luni, în cazul Oprea pentru că altfel această majoritate (PSD-ALDE — n.r.) riscă să compromită total credibilitatea Senatului și sunt argumente. Este un mit faptul că nu se poate, în mod legal, cere reluarea votului. Resping din capul locului această sentință dată de ieri încoace de PSD-ALDE cum că nu poate fi reluat votul în cazul Oprea. Categoric se poate relua și dacă se vrea se poate și este opțiunea pe care o avem în față. Depinde dacă vrem să o folosim sau nu. Este un precedent, din punctul meu de vedere, pozitiv, au existat și precedente negative în cazul Șova sau legea defăimării. Nu există nicio normă legală care să împiedice Parlamentul să revoce o hotărâre sau o lege să fie abrogată, doar deciziile CCR și hotărârile instanțelor sunt definitive și obligatorii, dar și în acest caz mai există proceduri speciale de revizuire. În cazul domnului Oprea este vorba de o hotărâre a Senatului pe care nu ne împiedică nimeni și nimic să o abrogăm, decât eventual voința politică a cartelului politic care își împarte dreptatea de unul singur, PSD-ALDE", a afirmat Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai spus că judecătorul Cristi Dănileț a explicat foarte bine că nu există niciun fel de problemă în reluarea votului.

"Domnul Dănileț a spus că pentru a exprima un nou vot pentru ridicarea imunității nu este nevoie nici de probe noi aduse de procurori, nici să se găsească vicii în prima procedură desfășurată luni, ci pur și simplu este suficient ca această propunere să fie formulată și să se treacă la repetarea votului. În momentul în care juriștii din Biroul Senatului vor lectura aceste articole vor constata că nu este nevoie să facă nimic decât să reia procedura de vot", a precizat Alina Gorghiu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-23Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
23 Sep 2016

CAP AI MINTE CE-TI MAI TREBUIE>>>ODATA CE S-A VOTAT S-A INCHEIAT SUBIECTUL.......DACA VREI UN NOU VOT TREBUIE D-N-A SA VINA CU ALTA SOLICITARE....ALT DOSAR>>>>>SAU SA DEMISONEZE IZMENARUL DE BUNA VOIE(HA HA HA...IMEDIAT...CUM SA NU)>>>>>
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine