2020-07-02 13:03

Alina Mungiu-Pippidi, despre luptele din USR: Barna vrea controlul absolut

 |  13:00
Alina Mungiu-Pippidi, despre luptele din USR: Barna vrea controlul absolut

Politologul Alina Mungiu-Pippidi a afirmat, duminică seară, în direct pe B1 TV, că Dan Barna „vrea controlul absolut” în USR, acesta și apropiații săi încercând să elimine complet toți susținătorii lui Nicușor Dan.

Întrebată cum comentează acuzațiile pe care mai mulți membri USR i le aduc lui Dan Barna, Alina Mungiu-Pippidi a răspuns: „E un singur cuvânt care răspunde la toate. El vrea controlul și vrea controlul absolut. Partidul, care trebuia să promoveze agenda societății civile și să fie și liberal, și ecologist, a sfârșit prin a fi un partid care, în Comisia SRI, n-a făcut altceva decât să ridice osanale SRI, care în materie de pensii n-a spus nimic relevant, care fac proiecte de legi în bătaie de joc, și sunt trimise înapoi de președinte, cum e proiectul lui Năsui, care ar fi încurajat corupția. (...) Pe scurt, nu reușesc să devină o forță pozitivă și nu mai sunt niciun partid deschis. Partidul s-a închis și e o crâncenă bătălie pentru control, în care inclusiv recrutările, cum a fost a lui Moise Guran, sunt recrutări făcute să aducă o putere mai multă unei aripi din partid și ca să facă marele plan. Marele plan este acela de care eu vorbesc de doi ani”.

Politologul a explicat că Dan Barna și apropiații săi încearcă din răsputeri să îndepărteze membrii loiali lui Nicușor Dan, pentru că, în realitate, USR nu i-a aparținut niciodată actualului lider.

„Nu reușeau nici să se înscrie la europarlamentare dacă nu era Nicușor Dan să semneze pentru ei, pentru că nu era partidul lor. Era un partid de furat. Cu toate acestea, ei ce încearcă este să-i elimine oamenii lui Nicușor de peste tot de unde se poate, să-i elimine complet”, a adăugat Mungiu-Pippidi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-27Parerea ta...

ROMANIA IN GUNOI
27 Ian 2020

"Nu aș vrea să trăiesc într-o țară în care Alina Mungiu și gașca ei unită, salvatoare și curată să fie la putere. KGB-sovietici ar fi mici copii față de acest monstru de aroganță, intoleranță și ideologie tâmpă." Alina Mungiu este un fel Mata Hari, spioana cu o mie de feţe.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz