2020-04-08 09:56

Ambasada Rusiei continuă conflictul cu MS Margareta. Ce conferință de presă anunță

 |  09:53
Ambasada Rusiei continuă conflictul cu MS Margareta. Ce conferință de presă anunță

Ambasada Rusiei la București a făcut precizări referitoare la comentariul făcut săptămâna trecută la adresa Custodelui Coroanei, MS Margareta, și pentru care ambasadorul Valeri Kuzmin a fost convocat de urgență la Ministerul Afacerilor Externe.

Ambasada rusă propune organizarea unei întâlniri, o conferință de presă sau o „masă rotundă”, în care să se clarifice toayte aspectele.

"Ne-a atras atenția petiția răspândită de mass-media electronică locală „Demnitatea și regalitatea românească. O atitudine în prag de 1 decembrie”, alcătuită de reprezentanții Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, Alianței pentru Centenar și ai societății civile. În această privință, ținem să remarcăm că autorii documentului menționat, care este dedicat comentariului nostru pentru presa din 22 noiembrie a acestui an, au evitat sensul său esențial.

Comentariul invoca faptul următor: Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Margareta, care și-a asumat funcții ce nu-i sunt caracteristice, de evaluare a politicii externe a statelor străine, în speță a Rusiei, și a acuzat în mod neîntemeiat țara noastră de agravarea situației din regiunea Mării Negre, de „atacul împotriva Georgiei în 2008, Ucrainei în 2014 și intervenția militară în Orientul Mijlociu în 2015”. Explicațiile Ambasadei despre esența acestor născociri calomnioase, din punctul de vedere al diplomației ruse, au rămas aproape neobservate.

Vis-a-vis de aceasta, susținem ideea organizării unei întâlniri cu reprezentanții ONG-urilor care au semnat petiția și propunem să desfășurăm în comun o conferință de presă (sau o „masă rotundă”), orientându-ne spre mijlocul lunii decembrie, după ce se termină sărbătorile oficiale și religioase din prima jumătate a lunii, în cadrul căreia suntem gata să ne expunem amănunțit poziția asupra esenței problemelor abordate. La rândul lor, reprezentanții organizațiilor care au semnat petiția și ai societății civile vor avea posibilitatea să încerce să demonstreze corectitudinea afirmațiilor făcute de Custodele Coroanei Române, bineînțeles, demonstrând fapte și documente.

Suntem pregătiți să discutăm puțin mai târziu despre locul și ora concrete pentru o astfel de întâlnire", se precizează în comunicatul Ambasadei Rusiei în România.

Pe 22 noiembrie, într-o postare pe Facebook, Ambasada Rusiei a publicat un asa-zis „comentariu pentru presă”, intitulat „Despre fobiile istorice și geopolitice ale Custodelui tronului românesc”. Practic, ambasada dădea o replică la discursul Custodelui Coroanei, susținut cu o seară înainte la „Seara Corpului Diplomatic acreditat la București”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-30Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
30 Noi 2019

Margareta mai bine ar fi spus lucrurilor pe nume,si anume ca lobby-ul rusesc a favorizat nonstop pe pseudo "printul" Paul Lambrino in defavoarea descendentilor legali ai lui Mihai.Monarhia romaneasca a fost distrusa complet din cauza lui Carol al 2-lea si a camarilei care a facut jocurile comunistilor.Chestiile cu ce fac rusii pe nustiu ce coclauri nu au legatura cu Romania ci cu afacerile cu petrol;plus faptul ca comunistii si-au asasinat inclusiv propria monarhie,tarul Rusiei impreuna cu toata familia Romanov ar trebui sa fie clar ptr toata lumea ca monarhia si comunistii nu au loc in aceeasi tara.
CETATEAN
02 Dec 2019

De tezaur nimic . A vindut aur ca sa faca revolutia si sa ia armament , de la lumea libera tradatoare
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine