2020-08-10 19:50

Ambasadele din Atena, sub asediul coletelor cu explozibil

 |  18:48
Ambasadele din Atena, sub asediul coletelor cu explozibil

Poliţia elenă adescoperit ieri cinci pachete-capcană trimise unor ambasade din Atena. Până laprânz, în total cinci colete-capcanăfuseseră adresate ambasadelorElveţiei, Bulgariei, Rusiei, statului Chile şi Germaniei. Nu s-auînregistrat victime.

O explozie aavut loc ieri în faţa Ambasadei Elveţiei, în centrul Atenei, în timp ce opatrulă de poliţie a fost vizată de focuri de armă la periferia capitalei, potrivitpoliţiei elene. După primele elemente ale anchetei, personalul AmbasadeiElveţiei a aruncat în curte un colet considerat suspect, care a explodat fărăsă rănească pe cineva. Un bărbat a fost arestat în apropierea ambasadei,imediat după deflagraţie. De asemenea, pachete suspecte au fost neutralizate laAmbasada Bulgariei, Chile şi Germaniei. Explozia de la ambasada rusă din Atenaa fost provocată de un pachet ce a sărit în aer până să sosească poliţia.

Incidentele auavut loc la doar o zi după descoperirea a patru colete-capcană adresatepreşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, şi altor trei ambasade, au anunţatsurse din cadrul poliţiei. Doi tineri au fost arestaţi, dintre care unulsuspectat că ar face parte dintr-o mişcare anarhistă, acuzaţi că au trimiscolete-capcană preşedintelui Franţei, Nicolas Sarkozy, şi ambasadelorMexicului, Olandei şi Belgiei. Unul dintre pachete a explodat în sediul uneiagenţii de curierat, rănind uşor o angajată.

Acesteevenimente intervin într-un context social tensionat în Grecia, cu doar câtevazile înaintea unor alegeri locale cruciale pentru guvernul socialist aflat laputere, care a aplicat un program impopular de austritate, pentru a diminuauriaşa datorie a Greciei. Poliţia greacă se confruntă cu un activism extremist,imputat unei nebuloase de extremă-stânga şi anarhiste, care, în ultimii ani,s-a aflat în spatele a zeci de atentate, majoritatea fără gravitate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-07-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz