2019-10-18 22:22

AMENDAMENT APROBAT de Comisia juridică a Camerei. Incompatibilităţile şi conflictul de interese se prescriu după TREI ANI

 |  15:12
AMENDAMENT APROBAT de Comisia juridică a Camerei. Incompatibilităţile şi conflictul de interese se prescriu după TREI ANI

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, un amendament susţinut de preşedintele comisiei, deputatul PSD Eugen Nicolicea, care prevede că faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu după 3 ani.

Amendamentul a fost formulat la un proiect al deputatului PSD Cătălin Rădulescu şi prevede: „Faptele săvârşite de persoanele încadrate în categoriile prevăzute în art. 1 ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen general de 3 ani de la data săvârşirii lor în conformitate cu art 2517 din legea Codul civil”.

Amendamentul a fost adoptat cu votul majorităţii PSD-ALDE-UDMR.

"Poate nu cunoaşteţi exact situaţia. De vreo 5-6 ani, anual, primesc sume enorme în plus cei de la ANI. Au softuri, au de toate necesare prin care în acest interval de trei ani pentru persoanele care depun anual declaraţii de avere să poată parcurge... Termenul de decădere general nu pentru infcaţiuni, nu pentru altfel de încălcări ale obligaţiilor de serviciu, ci anumitor elemente generale", a spus deputatul UDMR Marton Arpad.

În luna decembrie 2017, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, alături de alţi peste o sută de parlamentari social-democraţi, au înregistrat o iniţiativă legislativă potrivit căreia faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de trei ani de la data săvârşirii lor.

”Faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de trei ani de la data săvârşirii lor", se arată în propunerea de modificare a legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice.

Potrivit expunerii de motive, ”iniţiatorii propun introducerea unui termen de prescripţie a faptelor ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, având în vedere că şi în materia mai gravă, a ilicitului penal, există o astfel de instituţie juridică, mai precis prescripţia răspunderii penale. De asemenea, nu este nici moral şi nici legal ca aceste fapte să fie imprescriptibile”.

Iniţiativa lui Cătălin Rădulescu a mai fost semnată de 102 deputaţi PSD, Damian Florea (Pro România) şi Furic Iarco (minorităţi).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-04Parerea ta...

ANONIM
06 Apr 2018

TREBUIE PUS PUNCTUL PE „I” nici CCR , nici PARLAMENTUL nici B.O.R nici o institutie fundamentala a statului nu pot da un raspuns la intrebarea „Pentru cine mai există statul român cînd Protocoalele secrete înlocuiesc Constituţia?” Asta demonstreaza DISOLUTIA TOTALA A STAULUI. Ro a fost distrusa de catre cei care au capturat statul dupa 1989, ALELUIA………………Nu mai exista cale de rezolvare nici daca apare din neamul romanesc un al doilea VLAD TEPES sau un alt DICTATOR FEROCE. Poporul roman a dovedit in sute si mii de ani ca este sinucigas in curand se va expira termenul. SUNT MULTE CIVILIZATII CARE AU DISPARUT DE PE PAMANT DATORITA LOR .
ANONIM
06 Apr 2018

SA SE LEGIFEREZE CA IN ROMANIA IN POLITICA NU POT ACTIVA DECAT, CURVELE, TSMPITII, SFERTODOCTII, NEBUNII, TICALOSII, HOTII, BORFASII, PUSCARIABILII, CRIMINALII, PENALII, ETC ELITELE ADEVARATE, OAMENII CAPABILI, DEMNI SI DE CARACTER, CINSTITI, INTEGRI SI MORALI SA PARASEASCA TARA. ATUNCI NEVERTEBRATLE RAMASE SE VOR TERMINA UNELE PE ALTELE.
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Votați-mi lungimea! Din spuma sofismelor politicii românești s-a născut argumentația în favoarea votului politic asupra solicitărilor Justiției „independente”. C-o fi, c-o păți, ca să evităm abuzurile, să nu generăm crize. Iar unii - mulți, din păcate - au rămas în prosternare: „Da dom'le, să știi că au și ăștia dreptate în felul lor!”
09 Iun 2015

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray