2020-07-03 17:40

Amintiri din epoca de aur cu Elena Udrea

 |  18:16
Amintiri din epoca de aur cu Elena Udrea

Tinerii care au ratat glorioasa epocă de aur comunistă şivizitele memorabile ale conducătorilor iubiţi pot retrăi acum acele vremuri.Guvernanţii de astăzi ne arată în fiecare zi cât de mult vor să fie adulaţipentru că îşi fac treaba. O arată uneori chiar pe blogurile personale. Ministruldezvoltării, Elena Udrea, şi-a făcut un obicei din a tăia panglici la diferiteocazii festive şi a colecţiona medalii oferite de primarii generoşi, exaltaţide faptul că ministrul le-a trecut prin bătătură. Ritualul vizitelor aminteştede scenariul pregătit pe vremuri de prim-secretarii de judeţ pentru a-iîntâmpina cum se cuvine pe cei de la centru. Lume adunată din timp în faţa săliicare urmează să fie inaugurată, strângeri de mâini, copii în costume populare,buchete de flori, toată conducerea locală la ţol festiv, muncitorii cu zâmbetulpe buze.

Douăzeci de milioane de lei a alocat până în prezentMinisterul Dezvoltării pentru o sală de sport din Călăraşi. Deşi construcţia nueste finalizată, iar parcarea este inexistentă, ministrul Elena Udrea a făcut marţio vizită de lucru pentru inaugurarea importantului obiectiv. Moment tocmai bunpentru oficialităţile locale de a-şi devoala caracterul umil, toată lumea luândpoziţia „ghiocel” în faţa conducătorului coborât din limuzina de lux. Epoca deaur a renăscut. Primarul traseist a primit-o cum se cuvine pe doamna ministru.Cu cheia oraşului pregătită, primarul Nicolae Dragu a ţinut şi un discursemoţionant pentru slăvirea sponsorului generos. Pe masă, câteva platouri cufursecuri arătau zestrea gospodarului. Primarul emoţionat a început totuşicuvântarea întru lauda doamnei Udrea. „Ne onorează astăzidoamna ministru Elena Udrea, cel mai drăguţ ministru pe care l-a avut Româniade-a lungul timpurilor, dar şi cel mai patriot”, a început primarul cu o vocemieroasă, dar experimentată. Doamnei i s-au înmuiat instant picioarele şi s-alăsat puţin pe vine, semn că o asemenea laudatio este prea mult chiar şi pentruea. Bucuros de efectul asupra ministrului, primarul a mai înşurubat câtevacuvinte meşteşugite. “Pentru acest lucru, pentru efortul pe care-l facepermanent pentru ţară şi mai ales pentru oraşul nostru... A fost permanentalături de noi, să ştiţi, mai ales cu sala de sport şi cu blocurile pe care leavem în lucru. Permanent am fost ajutaţi cu bani importanţi. Nu pot să spunacum suma exactă, dar voi informa presa la momentul potrivit. Şi pentru toatăaceastă strădanie, confer, în numele Consiliului Local şi al meu personal,Cheia Municipiului Călăraşi, în semn de recunoştinţă”, a finalizat Dragucuvântarea. Lumea a fost mulţumită, după care s-a jucat scena pupăturilorprotocolare. Nu a fost uitată nici prietena doamnei ministru. Pentru că poartăun rang inferior, distincţia a fost pe măsură. “De asemenea, confer doamnei directorgeneral Ana Topoliceanu… la Compania de Investiţii, este sufletul acesteiinstituţii şi, la fel, a fost alături de noi permanent, îi confer Medalia «Călăraşi450 de ani de atestare documentară»”, a explicat primarul motivele pentru caredirectorul general a primit medalia. Aflat între cele două femei puternice,Nicolae Dragu s-a zăpăcit. S-a întors către doamna Udrea şi i-a spus grăbit: “Vădau şi diploma”. Toată lumea a fost fericită, s-a trecut la scena cu pozele.

“Femeile sunt baza”

Dupăce a primit cheia oraşului de la primarul Dragu, ministrul Elena Udrea nu puteasă plece fără să-şi vadă opera: sala de sport din oraş. Doar nu s-au cheltuitde pomană cinci milioane de euro. Investiţia trebuia inaugurată de doamnaministru. În faţa sălii erau deja adunaţi muncitorii care ridicaserăconstrucţia, dar şi oficialităţile locale. “Şi doamnele au lucrat aici”, l-a întrebat curioasă Udrea pe primar.Primarul a confirmat, printr-o mişcare de cap de sus în jos. Munca trebuierăsplătită cu o strângere de mâna, semn al aprecierii efortului de cătreconducerea statului. Scena strângerii de mână a fost şi ea bifată. „Au fostcele mai vrednice, cele mai vrednice”, a băgat o vorbă alunecoasă Dragu. ElenaUdrea s-a declarat impresionată. „Felicitari, frumoasă construcţie, până şiaici tot femeile sunt baza”, nu s-a lăsat mai prejos ministru. Totuşi cevaparcă nu era în regulă. „Ce intrare frumoasă”, a remarcat ea, după care îşi dăseama că stă pe pietriş. „Aici trebuie făcută parcarea”, a indicat ea. „Şi unparc, şi un parc”, a completat-o primarul, care simte nevoie să repete ultimelecuvinte rostite. Dragu arată că este obişnuit cu vizitele mari. „Nu uitaţiconsilierii”, a atenţionat-o discret pe Udrea. Ministrul se conformează,mâinile se strâng.

Scena: copilul în costum popular cu buchet în mână

Scena favorită în sistemul epocii de aur estereconstituită cu naturaleţe. „Bună ziua copii”, a zâmbit drăgăstos Elena Udrea.Micuţii îmbrăcaţi în costum popular de mai-marii oraşului se îndreaptă sfioşicătre ministru. I-au dat buchetele uriaşe de flori. „Voi sigur o să faceţisport”, le-a spus Udrea. Primarul a fost vigilent: „Şi pentru doamna directorbuchetul”.

Călăraşi, destinaţie turistică datorită sălii

Ministrul dezvoltării, Elena Udrea, nu a uitat că este înacelaşi timp şi ministrul turismului şi a încercat să explice care vor fibeneficiile municipiului Călăraşi datorită sălii de sport. „Mă bucur că în Călăraşiexistă în sfârşit o sală polivalentă. Ştiu că era aşteptată de aproape 20 deani şi sper ca acest complex sportiv să atragă aici şi competiţii sportive, să deaposibilitatea şi celor din Călăraşi să facă mai mult sport şi, de asemenea, ocompetiţie sportivă de nivel naţional, internaţional aduce şi foarte mulţivizitatori. Deci sper să aveţi, datorită acestei săli de sport, mai mulţivizitatori, care înseamnă mai mulţi bani la bugetul local şi mai multe locuride muncă”, a explicat ministrul împletirea între mişcare şi turism. Ea aadăugat că pe lângă cele 20 milioane de lei, Compania Naţională de Investiţiiurmează să sprijine Primăria şi pentru realizarea parcajelor exterioare. Nu auitat să laude investiţia. „Sala este impresionantă, este o sală sportivăpolivalentă, am venit ştiind că este o realizare deosebită din punct de vederetehnic şi într-adevăr informaţiile s-au confirmat”, şi-a prezentat mândră ElenaUdrea sala de sport din municipiul Călăraşi.

Portret de primar: “Sunteţinişte javre”

Cunoscutdrept un susţinător al preşedintelui Traian Băsescu, primarul Nicolae Dragu afost dat afară din PNL şi s-a înrolat în partidul generalului Oprea.Personalitatea sa a devenit cunoscută la nivel naţional în urmă cu o lună şijumătate, când s-a dat în stambă cu ocazia Zilelor oraşului. Pentru că anumiţispectatori l-au fluierat, primarul s-a simţit lezat şi a trecut la injurii.„Sunteţi nişte javre, exact cum i-a zis şi Poliţia preşedintelui. La revedere,javrelor!”, a fost unul dintre mesajele primarului către concetăţenii săi.Convins de propria aură divină, primarul le-a spus oamenilor că au avut noroccu el că i-a scos din mizerie. „N-o să mai aveţi primar niciodată în viaţa voastră.Aţi fost în mizerie, stăteaţi într-o mizerie. V-am scos din mizerie. Asta estemulţumirea voastră? Nu vă este ruşine, nemernicilor? Voi nu reprezentaţiCălăraşiul! O haită de derbedei şi golani! La revedere! La revedere! TrăiascăCălăraşiul! Trăiască Călăraşiul! Huiduiţi? Huiduiţi de ce? Că v-am scos dinmizerie?”, s-a răstit de la microfon.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-17

Mai multe imagini:
Amintiri din epoca de aur cu Elena Udrea
zoom
Amintiri din epoca de aur cu Elena Udrea
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz