2020-08-09 13:00

AMR 3 SĂPTĂMÂNI. Prezidenţiabilii continuă maratonul declaraţiilor

 |  21:01
AMR 3 SĂPTĂMÂNI. Prezidenţiabilii continuă maratonul declaraţiilor

Toamna aceasta este un anotimp aparte, în care prezidenţiabilul gospodar, ce poartă în spate o campanie eficientă de racolare-recoltare a voturilor, poate intra în istoria politicii româneşti şi, ce e cel mai important, pe uşa Palatului Cotroceni. La finalul primei săptămâni de campanie, nimic nou în sondaje. La fel şi cu majoritatea candidaţilor la Preşedinţie, care se întrec în drepturi de autor şi-n reţete pentru o minune biblică: schimbarea la faţă a României.

La cinci ani de când Traian Băsescu se instala pentru a doua oară pe mult doritul fotoliu de la Cotroceni, candidatul ACL, Klaus Iohannis, este convins că „ne merge prost pentru că suntem conduși prost”. Prezent la Constanţa, în faţa a mii de persoane adunate în Piața Farului, acesta a lansat în văzduh crezurile sale: „Eu, la Sibiu, am dovedit românilor că se poate și altfel și voi dovedi că în toată România se poate mai bine. Ne merge prost pentru că suntem conduși prost. Trebuie să schimbăm lucrurile de la vârf! Este nevoie de alt fel de politică în România, de o politică serioasă, de mai puțină gălăgie și de mai multă aplecare asupra problemelor”.

Ponta şi încetarea războiului politic

Sătul de atâtea şicane politice în care vremurile l-au implicat cu voia sau fără voia lui, candidatul alianţei electorale PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, simte, animat de înţelepciune, că a sosit timpul pentru ca toţi să tragă măcar un fum din pipa păcii politice. „Războiul acesta de zece ani al tuturor contra tuturor trebuie să înceteze. Conflictele între diferite instituții ale statului, care durează de zece ani, trebuie să înceteze după alegerea noului președinte al României”, a spus prim-ministrul României, sâmbătă, la Curtea de Argeș.

Macovei şi birocaţia din click

O bubă mare şi mereu purulentă a societăţii româneşti, birocraţia, bat-o vina, are zilele numărate, dar numai dacă preşedinte al ţării va ajunge candidatul independent Monica Macovei. „Birocrația trebuie să fie informatizată și totul să se rezolve printr-un click și un zâmbet. Fie funcționarul dă un click, fie tu dai un click de acasă pe calculator, pentru că totul este informatizat”, a mai spus aceasta. Altfel, între câteva atacuri la adresa lui Victor Ponta, europarlamentarul promite că va fi un „preşedinte bio”, sfaturile sale în materie de nutriţie sănătoasă urmând a fi risipite cu generozitate românilor. „Ponta ar trebui să fie cercetat pentru obstrucționarea Justiției. Există această infracțiune. De data aceasta mă refer la o infracțiune din Codul penal. Să vedem unde am ajuns și ce se întâmplă cu PSD-ul la putere. (...) Și dacă domnului Nițu nu i-a trecut prin cap sau altui procuror, poate ar trebui acum să se sesizeze din oficiu, să înceapă cercetările pentru Victor Ponta. O să îi trimit și o scrisoare”, a precizat Macovei despre modul în care premierul s-a referit la Dosarul LukOil.

Meleşcanu va fi al tuturor românilor

Experienţa de viaţă, dar şi cea din structurile statului, la care acesta a tot făcut referinţă, l-au condus pe candidatul independent Teodor Meleşcanu la o concluzie inspirată din reprezentaţiile Filarmonicii „George Enescu”: este nevoie de o baghetă şi de un preşedinte-dirijor pentru simfoniile politicii româneşti. „Un președinte al tuturor românilor înseamnă un președinte care este capabil să adune în jurul lui pe toți cei care pot contribui la rezolvarea problemelor pe care le are România. Un președinte «dirijor», aș spune eu, care să armonizeze interesele diverselor categorii sociale, astfel încât să ajungem la esență, adică la interesele naționale pe care trebuie să le promovăm cu toții”, a afirmat Teodor Meleșcanu. Un alt obiectiv al temerarului politician este legat de crearea alchimiei între instituțiile și puterile statului, care în opinia acestuia trebuie să lucreze „fără ca una să intervină asupra celeilalte”.

DD, dezamăgit de PSD

Printre aspectele nesigure ale unei alianţe politice, mai ales la ceas de prezidenţiale, se numără şi termenul de garanţie redus, realitate de care s-a convins şi candidatul PP-DD la alegerile prezidențiale, Dan Diaconescu. Acesta a declarat că protocolul de colaborare semnat cu PSD în luna iunie nu mai este valabil de aproape două luni, printre motive fiind şi ordonanța de guvern care a permis aleșilor locali să se înscrie într-un alt partid. „Colaborarea a căzut de mult, de aproape două luni de zile. (...) A doua zi după ce am semnat acest acord sau, mă rog, a treia zi, s-a dat ordonanța trădării”, a spus Diaconescu.

UNPR şi partidul romilor = unire

Partidul Alianţa Democrată a Romilor (PADR), condus de Dorin Cioabă, va încheia un protocol de colaborare cu UNPR, pentru susţinerea candidaturii lui Victor Ponta în campania electorală pentru Preşedinţie. Conform Mediafax, protocolul va fi semnat luni de către secretarul general al Uniunii, Neculai Onţanu, şi de către preşedintele PADR, Dorin Cioabă. „Am avut foarte mari probleme cu partidele parlamentare sau tradiţionale pentru că nu au acceptat membri din rândul comunităţii noastre de romi sau, dacă i-au acceptat, au făcut-o doar la nivelul de simplu membru. Nu există oameni din comunitatea de romi puşi în anumite funcţii, făcând excepţie unii care s-au dezis de naţionalitatea lor”, a adăugat Dorin Cioabă.

În legătură cu părerea pe care o are despre Victor Ponta, Cioabă a precizat: „Aşteptăm de la Domnia Sa un program. După părerea mea, ar fi candidatul care ar avea şanse reale să ajungă preşedintele României, dar dacă îşi doreşte voturile noastre, este aşteptat la masa tratativelor, în sensul de a prezenta un program pentru romi”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-12Parerea ta...

FOAIE VERDE!
12 Oct 2014

Deocamdata se intrec in monologuri sforaitoare, (de)mobilizatoare, profund plictisitoare si neverosimile, ferindu-se de o intrare IN FORTA printr-un dialog direct, cu ceilalti! Le e frica precum dracului de tamaie sa se infrunte PE FATA! Vorba saracului, regretatului Florin Tudose care isi arata uimirea prin neinceperea PE BUNE a campaniei electorale! O dau toti cotita, isi trimit purtatorii de cuvant, de parca n-ar fi in stare sa lege doua vorbe! Mai punem la socoteala faptul ca au fost tov.de acelasi partid, pe vremuri?! Se intalnesc mereu, dau bot in bot (cum se spune) si-atunci?! Frica de eventualele atacuri verbale surprizanzatoare date de/pe un picior gresit, ce ar sugera o cadere libera la vale sau in prapastie...cred ca asta-i frica ce genereaza o auto-cenzurare, no?!
LEONIDA
13 Oct 2014

Elena Udrea il va depasi repede pe Iohannis si va intra in turul doi fara probleme, pentru ca apoi sa castige! Elena Udrea Presedinte!
CAREVA
13 Oct 2014

Cum se vede că FIŢUICA asta ORDINARĂ, de aşa-zis ziar, este BĂSISTĂ!!! În melanjul de imagini (poze) ale articolului sunt toţi cei trei candidaţi susţinuţi de beţivul chior: UDREA (direct) şi IOHANNIS şi "dizidenta" MACOVEI, ultimii doi fiind susţinuţi "din umbră". PONTA, TĂRICEANU şi MELEŞCANU (anti-băsişti) NU apar în poze, e şi normal!!! :-)
ATENTIE!
13 Oct 2014

Iubeste barbatii, nu femeile! Eu ma dezic din capul locului de UNUL care se da p-aciulea CAREVA, facandu-si laba INCOGNITO, doar, doar va atrage pe cineva de acelasi sex cu el si/sau cu Tonta! P.S. El este de la MILITIA POLITICA ELECTORALA :)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz