2020-03-29 11:43

Ana Birchall tranșează scandalul privind eliberarea lui Dragnea: Ce anume așteaptă ministrul Justiției

 |  09:43
Ana Birchall tranșează scandalul privind eliberarea lui Dragnea: Ce anume așteaptă ministrul Justiției

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a spus, luni dimineață, că așteaptă informarea cerută de la Administrația Națională a penitenciarelor prvind acordarea permisiei de o zi pentru fostul lider al PSd Liviu Dragnea. Ea a precizat că ministrul Justiției nu are niciun fel de prerogative în acordarea permisiilor pentru deținuți, dar este treaba ministrului să ceară lămuriri atunci când există semne de întrebare.

"În urma informațiilor din spațiul public, pentru că știți că nu fac parte din nicio comisie de acordare a recompenselor pentru deținuți, am vorbit cu directorul ANP și l-am rugat să îmi facă o informare. Când o să am aceste date, vă voi informa", a declarat Ana Birchall, luni dimineață, întrebată despre permisia acordată lui Liviu Dragnea de către Penitenciarul Rahova.

Ea a mai spus că ministrul Justiției nu are niciun fel de prerogative în acordarea permisiilor pentru deținuți, dar este treaba ministrului să ceară lămuriri atunci când există semne de întrebare, ceea ce a făcut.

Verificările vin după ce în spațiul public au apărut informații că Liviu Dragnea ar fi beneficiat de o zi liberă, joi, 31 octombrie, deși acesta ar fi cercetat în alte dosare penale, fapt ce ar însemna că nu poate primi permisie.

Administrația Națională a Penitenciarelor anunța, sâmbătă, că în urma solicitărilor ministrului Justiției, că directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus, la rândul său, verificări la Penitenciarul Rahova, acolo unde este încarcerat Liviu Dragnea, după ce a fost condamnat definitiv, pe 27 mai, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.

"Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la modalitatea de acordare a unei recompense cu permisiunea de ieșire din penitenciar pentru o durată de 24 de ore, la solicitarea ministrului justitiei, Ana Birchall, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus efectuarea în regim de urgență a verificărilor care se impun la Penitenciarul București-Rahova. Ministrul justiției va fi informat privind rezultatele verificărilor și a măsurilor legale care se impun", a transmis Cristina Enache, purtător de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Nici Administrația Națională a Penitenciarelor și nici reprezentanții Penitenciarului Rahova nu au precizat dacă Liviu Dragnea a părăsit sau nu penitenciarul joi sau într-o altă zi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine