2020-08-08 04:28

Analiza alegerilor în CExN al PSD. Dragnea anunță schimbări pentru parlamentare

 |  21:01
Analiza alegerilor în CExN al PSD. Dragnea anunță schimbări pentru parlamentare

Partidul Social Democrat a făcut o primă analiză a rezultatelor alegerilor locale și campaniei electorale, marți, la reuniunea CExN, unde au participat toți președinții de organizații județene.

„Am făcut și o primă analiză — nu este cea finală. Ca primă informație: avem în jur de 1.700 de primari — asta înseamnă 53% din numărul total de primari. De data asta se pare că am câștigat mai multe orașe decât de obicei, deci a început să câștige PSD și în orașe mai mult decât de obicei, ceea ce pentru noi este o veste bună. Ca și vot politic, la consiliile județene, calculând numărul de mandate de consilieri județeni, procentul este de 44,2%, vot politic direct este de aproximativ 40%. Avem majoritatea singuri în 14 județe, în 11 facem majoritate cu ALDE, în două cu UNPR și ALDE, deci în total 27 de județe unde putem singuri sau împreună cu ALDE și UNPR să facem majoritățile. Am luat o decizie politică în Comitetul Executiv Național ca majoritățile cu prioritate să se facă cu ALDE și UNPR acolo unde se poate. (...) Mai sunt posibilități și în alte județe unde putem constitui majorități și cu alte formațiuni politice, dar negocierile sunt în curs. Avem reședințe de județ câștigate pe care nu le-am avut până acum — Bacău, Târgoviște, Galați, Zalău, Turnu Severin, Pitești. Am și pierdut trei — Botoșani, Satu Mare și Ploiești. Am discutat foarte serios cu fiecare președinte de organizație, sunt câteva județe unde s-ar fi putut obține rezultate mai bune", a explicat președintele PSD, Liviu Dragnea, după ședință, potrivit Agerpres.

Aroganța sancționată

În plus, nu mai vrea să vadă aroganță la reprezentanții PSD, pentru că în unele organizații, pierderea alegerilor a fost cauzată de atitudinea conducătorilor acestora.

„… toți colegii mei care au înțeles ce am hotărât la congres, care au înțeles care este noua linie a partidului, abordarea, atitudinea, au câștigat alegerile, și mă refer în primul rând la primari. Colegi primari care aveau două, trei, patru, chiar cinci mandate, care au crezut că se pot comporta urât cu oamenii sau care au crezut că pot fi aroganți sau îngâmfați, și care au crezut că de la sine vor fi aleși, au pierdut. (…) Nu am luat nicio decizie astăzi cu privire la posibile măsuri în organizațiile respective, pentru că vreau ca negocierile (pentru alianțe — n.r.) să nu fie tulburate de acest lucru, dar le-am spus colegilor că, în perioada următoare, o să se întâmple lucrul acesta”, a spus Dragnea. El a promis că după negocieri va merge în țară să-i întâlnească pe toți primarii și președinții de județ nou-aleși: „…proiectele pentru care au fost aleși să fie parte din programul nostru de guvernare (...), de asemenea să mă asigur că nu pleacă toată lumea în concedii după aceste alegeri”.

Potrivit acestuia, dacă într-o organizație va ajunge la concluzia că trebuie să se schimbe ceva serios, o simplă sancțiune sau un simplu pachet de sancțiuni nu este suficient. „Nu merg să cosmetizez nicio organizație, merg să iau măsuri serioase și profunde. Vom lua toate măsurile necesare pentru ca acea organizație să devină funcțională și să poată exploata potențialul PSD. Vestea bună este că sunt puține județe în această situație. Vestea proastă este că sunt județe la care nu mă așteptam", a precizat liderul PSD.

Condiții pentru candidații la parlamentare

Dar liderul social democrat se gândește deja și la alegerile parlamentare unde spune că partidul său va veni cu multe nume noi. El a vorbit despre condițiile pe care fiecare deputat și fiecare senator social-democrat vor trebui să le îndeplinească: „În primul rând, să fie responsabil și conștient că trebuie să vină la serviciu. Sunt doar două zile pe săptămână în care trebuie să fie prezent acolo, începând de luni după-amiaza până miercuri după-amiaza obligatoriu", a afirmat Dragnea.

Șeful social-democrat a adăugat că vrea să se asigure că reprezentanții PSD în comisii sunt „de acolo”: „să fie oameni care se pricep la domeniul respectiv, pentru că vrem să profesionalizăm partidul”. „De asemenea, vor fi mulți tineri pe listele de la Parlament. Nu ascund faptul că în toate deplasările din această campanie electorală eu personal am identificat în fiecare județ câteva posibile opțiuni pentru alegerile parlamentare”, a spus Dragnea care a adăugat că va începe deplasările în țară pentru a începe să construiască listele de candidați pentru alegerile parlamentare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz