2020-01-27 11:03

ANALIZĂ. Cum ar putea fi decis conflictul dintre DRAGNEA și TUDOSE de niște afirmații ale lui IOHANNIS

 |  16:13
ANALIZĂ. Cum ar putea fi decis conflictul dintre DRAGNEA și TUDOSE de niște afirmații ale lui IOHANNIS

Președintele Klaus Iohannis și premierul Mihai Tudose au participat joi la lansarea noului model Ford care a avut loc la Uzina din Craiova. Aceasta este a doua întâlnire între Tudose și Iohannis în ultimele trei zile, pe parcursul crizei din PSD.

După emisiunea în care premierul Tudose l-a atacat pe Liviu Dragnea și a cerut demisia miniștrilor Sevil Shhaideh, Viorel Ilie și Rovana Plumb, totul părea o luptă pentru putere în interiorul PSD, fiind indicii că Tudose este interesat și de scaunul lui Dragnea.

Întâlnirile cu Iohannis și poziționarea camarilei prezidențiale în favoarea premierului arată însă că schema este mai complexă. Pe modelul Grindeanu, Tudose pare prins din urmă de zilele petrecute pe la cursurile SRI, iar acum, prin acțiunile sale, returnează niște favoruri celor care l-au ajutat în carieră. Iar interesul acestora pare acum să fie atacul frontal la Dragnea și preluarea conducerii PSD.

Joi, la Craiova, Iohannis a declarat: "Daca și acest Guvern ar cădea, atunci, cu siguranță, ar trebui să îmi pun întrebarea, extrem de serios, dacă PSD ar mai avea capacitatea sa guverneze. (…) Eu cred că premierul e de bună credință și dorește să aibă o echipă performantă. Nu mă interesează dacă primesc demisii sau demiteri, important e să avem o echipă guvernamentală care nu are probleme de integritate. Persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în primul rând al funcțiilor statului”.

Efectul de bumerang

 

Pare că Iohannis a vrut să-l ajute pe Tudose cu aceste declarații, simțind probabil că poziția acestuia nu este foarte solidă. În realitate, însă, efectul ar putea fi unul de bumerang pentru planurile prședintelui.

Și asta pentru că este greu de crezut că PSD va accepta un premier care îi face jocurile lui Iohannis. După dezastrul Ponta, în care s-a dovedit că partidul și-a pus speranțele într-un prieten al sistemului, este improbabil ca baronii PSD să repete aceeași greșeală, acceptându-l pe Tudose la conducerea partidului.

Din acest punct de vedere, s-ar putea ca declarațiile lui Iohannis de joi să fie exact elementul care înclină balanța în cruciala ședință a Comitetului Exectuiv al PSD de joi seară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-10-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine