2019-11-13 00:10

Anchetă la rezerva premierului. PNL acuză alocările de fonduri discriminatorii

 |  21:01
Anchetă la rezerva premierului. PNL acuză alocările de fonduri discriminatorii

Liderul deputaţilor PNL Ludovic Orban a avertizat miercuri, în plenul Camerei, că dacă parlamentarii nu vor vota înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind utilizarea fondului de rezervă al guvernului în 2013 şi 2014, vor deveni „complici sau tăinuitori la abuzuri”.

„Viaţa merge înainte şi roata se învârte, dragii mei! Veţi ajunge în opoziţie! Gândiţi-vă că, indiferent dacă suntem în opoziţie sau la putere, avem obligaţia să veghem la modul în care este utilizat banul public!”, a precizat Orban, care a pledat pentru solicitarea liberalilor de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă, care să verifice modul în care s-a utilizat Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia guvernului în anii 2013 şi 2014. El a mai susţinut că, în 2014, s-au făcut „alocări discriminatorii şi subiective, cu scopul de a favoriza obţinerea de voturi în campania electorală”.

Şi deputatul neafiliat Remus Cernea a declarat că va susţine înfiinţarea unei astfel de comisii de anchetă, arătând că a solicitat informaţii privind utilizarea acestor fonduri şi a primit drept răspuns faptul că „pentru construcţia de biserici s-au alocat 72 de milioane de lei, în ultimii doi ani”.

Marian Neacşu, liderul deputaţilor PSD, a precizat, însă, că solicitarea PNL de înfiinţare a unei comisii de anchetă privind utilizarea fondului de rezervă „nu întruneşte elementele procedurale pentru a fi luată în calcul”, deoarece doar PNL şi-a desemnat membrii într-o astfel de comisie. Neacşu a mai spus că dacă această cerere a PNL va fi suspusă la votul final, PSD va vota împotriva sa.

Legat de acelaşi subiect, vicepreşedintele PNL Alin Tişe cerea săptămâna trecută, Corpului de Control al premierului, să verifice modul în care Victor Ponta a alocat 150 de milioane de euro din fondul de rezervă al Guvernului pentru Ministerul Dezvoltării, dar să verifice şi modul în care Liviu Dragnea a direcţionat banii mai departe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray