2020-07-02 10:27

Andreea Păstîrnac, noul ambasador al României în Belgia

 |  12:17
Andreea Păstîrnac, noul ambasador al României în Belgia

Andreea Păstîrnac este noul ambasador al României în Belgia, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, un decret în acest sens. Totodată, Iohannis a semnat decretul privind rechemarea în ţară a ambasadorului României în Grecia, Lucian Fătu.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis a semnat”decretul privind acreditarea doamnei Andreea Păstîrnac în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Belgiei, cu reşedinţa la Bruxelles”.

Andreea Păstîrnac a fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni în guvernele Grindeanu şi Tudose, dar şi secretar de stat în MInisterul Afacerilor Externe, în Guvernul Dăncilă.

Înainte de a fi ministru, ea a fost ambasadorul României în Israel.

Ea activa în MAE din anul 1993 şi a mai ambasador în Cipru, iar între 1996 şi 2001 a fost profesor invitat la Universitatea Tel Aviv.

În noiembrie 2015, ea a fost acuzată de membri ai comunităţii româneşti din Israel că nu s-a implicat în sprijinul însoţitorilor victimelor din Colectiv transferate la Tel Aviv.

De asemenea, Klaus Iohannis a semnat, vineri, un decret privind rechemarea lui Lucian Fătu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Elenă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz