2020-03-28 16:59

Andrei Caramitru îl ATACĂ pe Cioloș: "Gândește in paradigme vechi și perimate"

 |  11:20
Andrei Caramitru îl ATACĂ pe Cioloș: "Gândește in paradigme vechi și perimate"

Andrei Caramitru, fost consilier al liderului USR Dan Barna, îl umilește pe liderul PLUS, Dacian Cioloș. Recent, fostul premier tehnocrat declara că nu se simte reprezentat de USR-istul Caramitru. Acesta nu a pierdut ocazia și l-a atacat pe Cioloș.

"Tăpălagă a scris o analiză ieri. In care spune că USR/PLUS are nevoie de un “leader”. Că asta lipsește.

Este profund greșit. Gândire ca acum 20-30 de ani. Dl Tăpălagă nu înțelege conceptul de rețea și vorbește de ierarhii ca pe vremuri.

Aici vorbim de o mișcare a 2-3 milioane de simpatizanți. Oameni inteligenți care își doresc schimbarea. Care vor sa se implice si vor sa fie ascultați. O mișcare de la firul ierbii. Bottom-up. Este opusul unei miscari ierarhice conduse de un lider.

Ce e nevoie e altceva. Construcția trebuie sa funcționeze ca o platforma deschisă. De idei și de oameni - orice idee buna sau candidat bun (ca e din partid sau nu, ca e sef sau nu) trebuie sa poata fi susținută.

Asta este tema. Dacă mișcarea și USR se ierarhizează și centralizează excesiv, lumea nu se va mai simți reprezentată. Este exact problema PLUS (care este un partid hiper centralizat in jurul unui om) - și care stagnează la 5-6% din aceasta cauza.

Soluția - pentru a creste - este in open primaries pentru selecția candidaților și aplicații digitale de rapid pooling și aliniere. Dacă USR (împreuna cu PLUS) încep sa gândească așa - vor câștiga masiv. Dacă nu - vor pierde (din ambiția unuia sau altuia care vrea doar putere internă și gândește in paradigme vechi și perimate)", scrie Caramitru pe Facebook, citat de stiripesurse.ro.

Dacian Cioloș este primul lider important al alianței USR-PLUS care se disociază de Andrei Caramitru, un consultant apropiat de Dan Barna, extrem de critic la adresa PNL.

“Eu nu-l văd ca pe o voce și domnul Caramitru nu mă reprezintă. Opiniile dânsului nu sunt și opiniile mele și nu mă simt deloc responsabil de declarațiile pe care le face”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-17Parerea ta...

NICU
17 Noi 2019

Vrei sa te dai destept...perimat este stricat in franceza...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine