2020-08-10 12:17

Antonescu îi urează casă de piatră Elenei Băsescu

 |  10:18
Antonescu îi urează casă de piatră Elenei Băsescu

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că îi doreşte europarlamentarului Elena Băsescu casă de piatră în contextul în care fiica preşedintelui suspendat şi Bogdan Ionescu se vor căsători pe 1 septembrie la Palatul Snagov. Tot vineri, liderul liberal a afirmat  că nu ştie dacă cineva din PNL i-a cerut capul după rezultatul referendumului şi că nu ar împiedica un Congres extraordinar al partidului, dacă acesta va fi solicitat de un coleg.

'Nu ştiu dacă cineva mi-a cerut capul, aş fi onorat, de dorit există probabil oameni care îl doresc, că asta este dinamica în partid. Eu nu am nici cea mai mică reţinere, am mai spus-o şi altă dată, dacă cineva doreşte să facem fie şi un Congres extraordinar, nu eu am să îi împiedic pe colegii care ar dori chestiunea asta', a spus Antonescu.

El a adăugat că ar pleca împăcat din PNL dacă în urma unui Congres extraordinar ar fi ales un alt preşedinte. 'Dacă în urma unui Congres extraordinar, dacă s-ar face, s-ar alege un alt lider al partidului, aş pleca cu inima împăcată, nu las PNL deloc mai rău decât l-am preluat. (..) Nu am niciun fel de problemă, aştept cât se poate de liniştit orice propunere', a afirmat preşedintele interimar.

Antonescu a precizat că reuniunea tradiţională a PNL-ului dinaintea sesiunilor parlamentare, respectiv şcoala de vară a partidului, nu va mai avea loc într-un cadru estival, la Mamaia, ci la Bucureşti.

Oprescu poate fi un candidat la Preşedinţie

Antonescu a precizat, vineri seara, că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, poate fi un candidat redutabil la Preşedinţie. El a spus că nu vede nimic rău dacă Sorin Oprescu ar candida la alegerile prezidenţiale. 'Nu este un vis interzis. Nu văd nimic rău în asta. Doi, nu suntem în situaţia de a avea alegeri şi să vedem cine, cum candidează. Trei, nu văd de ce ar mai avea loc alegeri dacă nu pot candida mai mult oameni deodată. Patru, nu cred sincer - în bătălii le pierzi, le câştigi, te umpli de sânge, te mai umpli şi de nori, aşa se întâmplă aici, nu câştigă cei care stau deoparte. Sorin Oprescu nu avea în această bătălie un rol. Este evident că el poate fi un candidat prezidenţial chiar redutabil, dar nu mi se pare de actualitate nici pentru el, nici pentru mine, nici pentru Traian Băsescu. (...) Nu mi se pare un lucru imposibil. Nu vreau să faceţi vreo ştire din asta. Nu spun că este un lucru probabil, dar spun că nu este un lucru imposibil, după cum este foarte posibil ca niciunul dintre noi să nu candideze când vor fi alegeri prezidenţiale. Totul este posibil în această materie', a afirmat Antonescu, la Antena 3.

Întrebat dacă eşecul referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu îl favorizează pe Oprescu, preşedintele interimar a afirmat că nu s-a gândit la acest aspect. 'Niciodată pentru mine Preşedinţia României nu a fost un scop în sine. După ce am văzut în aceste săptămâni, vă rog să mă credeţi că dorinţa nu mi s-a întărit. Eu sunt un om care mă bat, mă bat într-o echipă şi în slujba unor oameni şi să ştiţi că mă pot bate din orice poziţie. Nu împărtăşesc opinia că poziţia dl Oprescu ar fi întărită', a adăugat Antonescu. El a punctat că este în continuare candidatul USL la Preşedinţie. 'Mai discutăm până atunci (n.r. - 2014). Continui să fiu candidatul USL (n.r. - la Preşedinţie) şi din punctul meu de vedere, dincolo de dezamăgirile şi dezgustul de care vorbeam, nu văd în acest moment un motiv pentru a nu mai fi', a spus preşedintele interimar.

Preşedintele interimar îl evită pe Băsescu

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a afirmat vineri seara că nu îl va întâmpina pe Traian Băsescu la revenirea în Palatul Cotroceni. El a explicat că, atunci când a devenit preşedinte interimar, Traian Băsescu l-a aşteptat pentru că dorea să îşi lase biroul încuiat. 'Dânsul avea câteva motive să convenim că poate să îşi lase camera încuiată. Eu n-am astfel de motive. N-avem o cheie pe care trebuie să ne-o dăm, nici proces verbal, nici alte obiecte, superstiţii şi tabieturi. În momentul în care se publică hotărârea în Monitorul Oficial, Palatul Cotroceni îl aşteaptă', a spus Antonescu.

Pe de altă parte, el consideră că revenirea lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni nu va fi blocată în Legislativ, aşa cum susţin unii parlamentari. 'Există colegi ai mei în Parlament care au dreptul să spună orice şi să facă orice este legal. E dreptul lor, au argumente. Nu cred că se va întâmpla asta.

Obstacolele investirii lui Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a afirmat vineri seara că s-au făcut eforturi de a o împiedica pe Mona Pivniceru să devină ministru al Justiţiei. 'S-au făcut nişte eforturi, unele dintre ele absolut penibile de a împiedica această persoană de a deveni ministru al Justiţiei', a spus Antonescu.

El consideră că noul ministru al Justiţiei trebuie sprijinit în demersul său de a face din Parchet şi DNA 'instituţii cu adevărat independente'. 'Eu am încredere în doamna Pivniceru cu care n-am discutat nici în aceste zile şi nu o să discut niciodată nici despre cine şi nici despre cum trebuie să se ducă la Parchet, la DNA. Nu cunosc, slavă Domnului, lumea Justiţiei. Am convenit să dăm mandatul acestei doamne magistrat, pentru că îi ştie, pentru că are forţă şi vrea să se bată. Un om care a demisionat din magistratură ca să vină aici... Atunci am încredere. Dar trebuie sprijinită. Singură nu o să poată să reziste', a afirmat Antonescu.

Băsescu, partener comod pentru unii lideri europeni

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, vineri seara, că nu a fost niciodată antioccidental, susţinând că Traian Băsescu a fost pentru 'unii un partener foarte comod în UE'.  'În ciuda campaniei isterice care s-a dezlănţuit la adresa mea anume (...) o campanie dementă cum că eu sunt antioccidental, anti-Berlin, anti-Washington, ultranaţionalist, sunt ceva mai rău ca Milosevic ori eu nu am fost niciodată şi nu am cum să fiu antioccidental nici în politică, nu mai vorbim şi de alte domenii. Eu însă nu pot să înghit ca un servitor de mici dimensiuni aşa cum îi vedem pe tot felul de domni, doamne şi domnişoare din politică, din presă şi de pe unde vreţi dvs, ONG-uri, lucruri care nu pot fi admise, pentru că dacă eu sunt pro-occidental sunt pro-occidental pentru că Occidentul a însemnat democraţie, raţiune şi stat de drept cu adevărat', a spus Antonescu.

Preşedintele interimar a adăugat totodată că nu poate fi de acord cu declaraţiile privind referendumul făcute de asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat al SUA, Philip Gordon. 'Eu nu pot să spun că dl Philip Gordon după ce vorbeşte cu mine, cu Ponta nu spune un cuvânt despre fraude şi mai ales despre fraude masive şi credibile iese la presă şi declară un asemenea lucru, o asemenea minciună, că nici măcar Parchetul General din România cu toate vastele sale anchete de la ţară, parcă sunt anchete sociologice de pe vremea lui Gusti, nu a demonstrat până acum fraude semnificative. Nu pot să fiu de acord cu astea', a explicat preşedintele interimar.

Antonescu a punctat că în România s-au întâmplat nişte lucruri care se întâmplă în orice democraţie. 'Şi eu şi Victor Ponta am declarat de fiecare dată, poate nici nu era nevoie, dar am făcut-o, că marile opţiuni de politică externă ale României nu se schimbă. Doi era vorba de activitatea în această privinţă a partidelor şi a noastră ca oameni politici nu de trei luni, de trei săptămâni, ci de ani. La mine de 20 de ani, la Victor Ponta de zece ani că e mult mai tânăr. În al treilea rând era vorba de realităţi care au fost explicate cu documentele în mână, traduse şi aceste realităţi însemnau că nu s-a încălcat Constituţia în România, nu s-a făcut niciun fel de derapaj de la statul de drept în România. În România s-au întâmplat nişte lucruri care se întâmplă în mod absolut normal în orice democraţie - nişte majorităţi au schimbat preşedinţii Camerelor şi, conform unei prevederi constituţionale, ceea ce a recunoscut şi Curtea s-a ajuns la suspendarea preşedintelui şi la un referendum. Nimeni nu a înconjurat cu tab-uri o anumită clădire, nu a răpit preşedintele, nu a atacat ambasade, vorbim despre o nebunie. În ciuda acestor trei lucruri foarte clare am vorbit la pereţi. Care este explicaţia? Eu nu ştiu ce fel de interese. Este foarte clar că Traian Băsescu a fost pentru unii un partener foarte comod în UE, un partener comod în momentul în care probleme foarte importante au frământat situaţia României - criza euro, toate celelalte', a afirmat el.

Întrebat dacă i s-a cerut ceva în discuţiile cu cancelariile europene şi cu Statele Unite, Antonescu a răspuns: 'Simplu spus şi aşa anecdotic, da. Mi s-a cerut un singur lucru şi nu am fost de acord. Să-l punem înapoi pe Băsescu. (...) Nu direct, anecdotic. Asta a fost toată discuţia. Nu mi s-a cerut', scrie Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639573-07-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz