2020-05-31 21:10

Antonescu: Liberalii nu primesc lecţii de la nimeni despre cum să se împotrivească lui Băsescu

 |  15:17
Antonescu: Liberalii nu primesc lecţii de la nimeni despre cum să se împotrivească lui Băsescu

PreşedintelePNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL Suceava,că liberalii nu primesc lecţii de la nimeni despre modul în care trebuie să seîmpotrivească actualului preşedinte Traian Băsescu.

"Nu este cazul şi nu permitemnimănui să ne dea lecţii de rezistenţă împotriva lui Băsescu. Nu permitem să nise dea lecţii de unitate în opoziţie", a spus Antonescu.

El a subliniat că lideri ai PSD uită că au fost la guvernare cu PDL.

"Uniilideri PSD uită că PSD a fost acela care la prima strigare a lui Băsescu aplecat să facă guvernare cu PDL", a spus liderul PNL.

El a adăugat că PNL a fost un partid corect şi chiar a susţinutcandidatura social-democratului Mircea Geoană.

"Niciodată vreun liberal nu a fost membru în vreun cabinet Boc şinici PNL complice cu PDL. Asta ar fi bine ca Ponta să nu uite niciodată",a mai declarat Antonescu.

El a mai spus că PSD şi PNL sunt două partide foarte diferite şidestinate, în perspectivă, unei confruntări politice, şi nu unei asocieripentru că doctrinele despart cele două formaţiuni.

Antonescu a mai spus că ţinta lui Traian Băsescu a fost să înghită PNL,dar că astăzi, datorită consecvenţei, PNL este al doilea partid din ţară caintenţie de vot şi are cu mai mult de zece procente în faţa PDL.

"Indiferent de cine l-a condus, PNL a fost consecvent. Nu am cedatnicio clipă nici sub Tăriceanu, şi nici sub Antonescu presiunilor luiBăsescu", a spus liderul liberal.

Antonescu a arătat că PNL trebuie să se pregătească să câştige alegerileşi să preia guvernarea.

"Trebuie să ne pregătim să câştigăm alegerile şi să guvernăm, dacănu singuri, măcar ca forţă dominantă a guvernării, să dăm premierul", adeclarat preşedintele PNL.

La rândul său, vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a spus că laalegerile parlamentare PNL trebuie să confirme că este primul.

"La alegerile parlamentare trebuie să confirmăm că suntem primii pepodium. Şirul victoriilor se va încheia în 2014 cu victoria laprezidenţiale", a afirmat Vosganian.

El a mai spus că PNL este pregătit să preia guvernarea.

"Cioran spunea că ţara merităiubită când îi este greu. PNL nu întoarce spatele României. Noi suntempregătiţi de guvernare şi nu e teamă", a afirmat Vosganian.

Vicepreşedintele PNL a mai declarat că nu este problema liberalilor cucine vor merge la guvernare, ci a celorlalte partide care vor să guverneze cuPNL.

"Alţii trebuie să decidă dacă merg sau nu la guvernare cu noi, şinu cu cine mergem noi la guvernare", a spus Vosganian care a adăugat căPNL "a purtat noroc ţării în toate momentele grele".

Fostul preşedinte PSD Mircea Geoană a declarat, vineri, la Sighişoara,că o opoziţie dezbinată va garanta accesul la putere, cel puţin până în 2014,pentru un guvern dominat de Traian Băsescu.

Întrebat despre afirmaţiile făcute de actualul preşedinte PSD, VictorPonta, în ceea ce priveşte relaţia cu PNL, Geoană a spus că, din punctul lui devedere, opoziţia trebuie să rămână unită.

"O opoziţie dezbinată înseamnă garantarea păstrării la putere aacestui guvern sau a unui guvern dominat de domnul Băsescu până în 2014, celpuţin", a adăugat el.

Geoană a spus că atât social-democraţii, cât şi liberalii, trebuie săopteze în ceea ce priveşte "calea de urmat".

El a apreciat că liderul PNL Crin Antonescu "exagerează" cudeclaraţiile pe care le face împotriva PSD.

"Cred că exagerează, nu este normal şi spun asta ca un om care alucrat bine cu domnul Antonescu, a lucrat bine cu liberalii (...) Dar domnulPonta este astăzi liderul partidului, domnul Antonescu este liderul PNL, ar fibine să se clarifice între dânşii", a declarat Geoană.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-01Parerea ta...

MARY
13 Noi 2010

cine se crede si ANTONESCU asta ? chiar cine dracu te crezi golanule ? unul ca tine se vrea presedintele Romaniei , piei satana.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine