2019-10-23 13:20

Anul POLITIC 2019. Ne așteaptă ALEGERI europarlamentare și prezidențiale

 |  21:22
Anul POLITIC 2019. Ne așteaptă ALEGERI europarlamentare și prezidențiale

Două rânduri de alegeri, europarlamentare şi prezidenţiale, probabil amnistie şi graţiere, calcule economice controversate şi, peste toate, primul mandat al României în fruntea Consiliului Uniunii Europene. Aşa arată la început de an tabloul politic al lui 2019.

România a început anul 2019 ca preşedinte al Consiliului Uniunii Europene, cu un mandat marcat de disputele politice interne. Dar şi guvernul şi preşedinţia au sfârşit prin a declara că suntem pregătiţi să ne achităm de misiune. A făcut-o chiar şi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, în ciuda unor rezerve exprimate în presa internaţională. Armistiţiul politic intern tacit se limitează însă la mandatul de şase luni de la preşedinţia Uniunii. Unele surse dau ca sigură o ordonanţă pentru graţiere şi amnistie în luna ianuarie.

Tot la început de an ar trebui să se tranşeze şi soarta miniştrilor Dezvoltării şi Transporturilor în guvern, căci Curtea Constituţională îl obligă pe preşedinte sa ia act de demisia actualilor titulari. De altfel, în PSD circulă inclusiv ideea unei plângeri pentru înaltă trădare a preşedintelui Iohannis, doar că cei de la ALDE sunt mai degrabă reticenţi. De altfel, coaliţia va avea de trecut un mare test, cel al stabilirii candidatului la prezidenţiale. Pentru europarlamentarele din mai, lucrurile sunt clare, cele două partide vor merge separat. La sfârşitul anului avem însă alegeri prezidenţiale. Klaus Iohannis a anunţat deja că doreşte un nou mandat, Călin Popescu Tăriceanu dă semne că vrea să intre în cursă. Chiar Ion Iliescu l-a indicat drept cel mai potrivit candidat al Alianţei.

Dincolo de aceste repere, în câteva săptămâni Viorica Dăncilă împlineşte un an de când este prim ministru şi devine, astfel, cel mai longeviv şef de guvern de la instalarea la putere a coaliţiei PSD-ALDE


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-03Parerea ta...

Să VEZI CE SAR HIENELE!
04 Ian 2019

CARE, cum s-o apuce!!! NIȘTE RETARZI, DAR LACOMI, HULPAVI! Eu i-aș trimite altundeva, nu în parlamentul U.E, care-i altă MARE HOȚIE NAZISTĂ pe spinarea statelor care, dacă nu-s în U.E. parcă-ar sta în aer, sau le-ar goni careva DE PE LOC, ÎN ALTĂ GALAXIE!
@SA VEZI CE SAR.........
04 Ian 2019

Daca nu-ti place in U.E. MARȘ LA MOSCOVA SAU IN COSTA-RICA SA MAI PRIMENIM AERUL DE BOLSEVICI JEGOSI.
FOTOGRAFII
05 Ian 2019

Fotografia de fundal este cu 2 femei dintre care una nazista Femeioi nazist!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray