2020-06-01 09:04

Anunțata dizolvare a celor 37 de organizații ALDE este ca-n Caragiale

 |  12:50
Anunțata dizolvare a celor 37 de organizații ALDE este ca-n Caragiale

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, marți, că vor fi dizolvate conducerile a 37 de organizații ALDE, din cauza scorului slab pe care l-au obținut la alegerile europarlamentare.

El a precizat că, în perioada următoare, vor fi schimbați și unii președinți ai filialelor județene. „Conducerile filialelor care au avut slabe performanțe la alegerile pentru PE. Toate filialele care au obținut sub 5% au fost dizolvate și li s-a dat termen o săptămană să vină cu noi propuneri. Cei care nu au făcut campanie, care au făcut non-combat, fie că e vorba de consilieri județeni, viceprimari, vor trebui să lase locul altora. Unii dintre colegi au argumentat că slaba implicare a fost din cauza lipsei de interes. Aceasta a fost decizia, probabil dureroasă pentru unii, care au luat prea lejer aceste alegeri și sigur că există comparația unor filiale care au obținut rezultate redutabile, peste 11%, 12%, 13%. Dovadă că acolo unde efortul a fost bine dozat s-au obținut rezultate bune la alegeri”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței ALDE, marți, la Parlament. Numai că, această măsură de dizolvarea a celor 37 de organizații ALDE este, potrivit informațiilor noastre, doar praf în ochi sau, mai direct, e ca în „O scrisoarea pierdută” a lui Ion Luca Caragiale: „Din două una, dați-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, și anume în punctele… esențiale”.

De ce? Pentru că majoritatea președinților de filiale județene au contribuit financiar serios la campania electorală pentru europarlamentare, dar și la finanțarea organizației județene și cei mai mulți dintre ei nu și-au recuperat banii, drept pentru care vor fi destul greu de schimbat. În plus, aleșii locali acuzați de Tăriceanu de non-combat nu prea au ce pierde dacă vor fi trimiși la plimbare, pentru simplul fapt că vor merge la alte partied, și asta pentru că, din decembrie, partidul nu va mai avea niciun control asupra lor, întrucât se intră în cele șase luni dinaintea alegerilor locale, perioadă în care nu își mai pot pierde mandatul. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-10Parerea ta...

GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
10 Iul 2019

s-au auto-distrus cand au mers pe drumul deschis de Dragnea si Tariceanu..adica statul mafiot.Rezultatul e ca nu mai vrea nimeni dinEuropa sa mai aiba de-a face cu ei,si nu mai primesc voturi nici macar 5%.Bye bye manechinule
BLA BLA BLA
10 Iul 2019

PSD, ALDE, UDMR! Sunt cei care nu au făcut NIMIC pentru Romania ! Nimic pentru bunăstarea și confortul romanului . Partide cu multi și alături de infractori.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine