2020-06-02 15:18

Apelul lui Tăriceanu privind cererile DNA afectează independenţa sistemului judiciar

 |  10:49
Apelul lui Tăriceanu privind cererile DNA afectează independenţa sistemului judiciar

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat, marţi, că apelul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de a nu se mai vota nicio cerere a DNA de ridicare a imunităţii până la finalul actualei legislaturi afectează independenţa sistemului judiciar.

Potrivit sursei citate, prin “Apelul către parlamentari”, Tăriceanu a lansat grave acuzaţii la adresa DNA, arătând că acţionează abuziv şi urmăreşte eliminarea unor politicieni din cursa electorală.

Inspecţia Judiciară a făcut verificări în acest sens, raportul IJ fiind însuşit în şedinţa Plenului CSM de luni. Magistraţii au aprecizat că afirmaţiile lui Călin Popescu Tăriceanu lansate în spaţiul public în 16 octombrie prin documentul intitulat “Apel către parlamentari”, publicat pe pagina de internet a Senatului şi prin intermediul emisiunii “24/7” difuzată de postul de televiziune Digi 24 „au adus atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său, cu consecinţa subminării credibilităţii justiţiei ca sistem”.

„Prin “Apelul către parlamentari”, asumat instituţional prin publicarea pe pagina oficială de internet a Parlamentului României www.parlament.ro, preşedintele Senatului îşi manifestă neîncrederea asupra felului în care DNA îşi desfăşoară activitatea, lansând grave acuzaţii la adresa structurii anticorupţie, în sensul că aceasta acţionează abuziv, urmărind eliminarea unor politicieni din cursa electorală”, precizează CSM.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-15Parerea ta...

ANONIM
15 Noi 2016

ACEST LIBERAL DE STANGA MAFIOTA NU MAI RESPECTA UN PRINCIPIU FUNDAMENTAL AL DEMOCRATIEI SI ANUME ''SEPARAREA PUTERILOR IN STAT '' MAI AI PUTIN SI CAZI DIN VARFUL SENATULUI CUM AI CAZUT DE PE MOTOCICLETA PENALULE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine