2020-06-05 10:13

Astrid FODOR, primarul Sibiului, SUSPENDATĂ din funcție de prefect, pe motiv de incompatibilitate. Vezi reacția edilului

 |  15:30
Astrid FODOR, primarul Sibiului, SUSPENDATĂ din funcție de prefect, pe motiv de incompatibilitate. Vezi reacția edilului

Primarul Sibiului, Astrid Fodor a fost suspendată, miercuri, din funcţie de către prefectul Adela Muntean, în baza sentinţei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), care confirmă starea de incompatibilitate constatată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Prefectul judeţului Sibiu, Adela Muntean a declarat miercuri, pentru Agerpres, că a semnat ordinul de încetare a mandatului primarului.

„Oficial, pot să confirm că am emis ordinul prin care am constatat încetarea înainte de durata normală a mandatului doamnei primar. Legal, procedural, încetarea mandatului, conform prevederilor legale, are loc în anumite situaţii, în cazul ăsta decizia Înaltei Curţi care admite raportul de evaluare al ANI spune foarte clar că doamna primar s-a aflat în incompatibilitate, cu imposibilitatea ocupării funcţiei de demnitate publică pe o perioadă de trei ani de zile după rămânerea raportului definitiv sau după stabilirea unei hotărâri judecătoreşti a unei instanţe definitive. Ori, în momentul de faţă, fiind foarte clară starea de incompatibilitate, certificată de decizia Înaltei Curţi, eu ca prefect constat existenţa stării de incompatibilitate şi sunt obligată, potrivit prevederilor legale, să iau act de această situaţie juridică şi să emit actul cu caracter administrativ. Atenţie, nu este un act prin care eu sancţionez pe cineva, ci constat că a încetat mandatul primarului înainte de termen. Primarul poate să atace ordinul în instanţa de contencios administrativ în termen de 10 zile de la emiterea ordinului şi de la aducerea lui la cunoştinţă, lucru care deja s-a produs, eu am comunicat tuturor, şi instituţiei, şi Consiliului municipal şi ei, în speţă, că are termenul acesta de 10 zile în care poate să atace ordinul (..) Din momentul în care i se duce la cunoştinţă ordinul, el devine executoriu (...) Deci legal, doamna Astrid Fodor nu mai este primar", a declarat prefectul Adela Muntean.

Primarul Astrid Fodor a declarat că va contesta ordinul în instanţă, cerând suspendarea acestuia, ea precizând în repetate rânduri anterior că pentru funcţiile pentru care s-a constatat incompatibilitatea nu a fost remunerată.

ANI a decis în 2015 că Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012 - 2014, în care a ocupat simultan atât funcţia de viceprimar, cât şi calitatea de membru al consiliilor de administraţie ale două instituţii de învăţământ din oraş - Colegiul German Samuel von Brukenthal şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 37.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-03Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ -BETON
04 Iul 2019

ASTRID nume de rahat de sibiu Lume nebuna de la Sibiu Ati dat tarii un rahat ca voi si l ati pus sa conduca tara Nemernicilor Duceti va si aparati casoaiele sasului prostilor siktir
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine