2019-08-18 08:57

Augustin JIANU, cel mai FIDEL dintre miniștrii lui GRINDEANU. De ce nu a demisionat încă Ministrul Comunicațiilor

 |  21:25
Augustin JIANU, cel mai FIDEL dintre miniștrii lui GRINDEANU. De ce nu a demisionat încă Ministrul Comunicațiilor

Ministrul Comunicaţiilor, Augustin Jianu, a anunțat joi că demisionează din funcţie doar dacă premierul Sorin Grindeanu îi va cere acest lucru. Miercuri seară, liderul PSD Liviu Dragnea anunţa că Jianu este singurul ministru al Cabinetului Grindeanu care nu şi-a depus fizic demisia, dar că acesta o va trimite prin e-mail.

”În ziua când mi s-a propus să accept funcţia de ministru, domnul Dragnea m-a întrebat dacă am spirit de echipă. Am răspuns afirmativ şi am fost convins că lucrăm în «echipă» şi «pentru România». Pentru mine echipa înseamnă comunicare, transparenţă şi solidaritate, nu subordonare oarbă în faţa unui singur individ. Domnul Dragnea s-a răzgândit. Eu îmi păstrez convingerea”, scrie Augustin Jianu pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

El spune că în ultimele zile a primit numeroase mesaje de la oameni din afara Guvernului, de la şefi de cabinete la secretare, de la senatori la simpli membri de partid,  care i-au transmis, ”prin voci şi mesaje nervoase, din partea domnului Dragnea”, să îşi dea demisia.

”Mai puţin domnul Dragnea, care, între timp, declara în faţa unei naţiuni că avea deja demisia mea”, adaugă Jianu.

 

„Trebuie să REZIȘTI, în speranţa că vor veni zile mai bune!”

El spune că, dacă vrei să schimbi ceva în bine, nu sprijini minciuna. ”Când mi s-a spus întâia oară că domnul Dragnea îmi doreşte demisia, am răspuns «desigur, la solicitarea şi cu confirmarea prim-ministrului din echipa căruia fac parte». Mi-a părut normal, natural şi mai ales de bun-simţ. Sorin era cel care mă învestise cu încredere şi alături de care lucram la atingerea obiectivelor asumate; domnul Dragnea vorbea doar despre actul guvernării, de la distanţa sigură a uşilor încuiate. Sigur, ar fi fost mai simplu să cedez, însă dacă vrei să schimbi ceva în România, trebuie să ţii minte că vechiul sistem va opune mereu rezistenţă - tu trebuie să perseverezi”, continuă ministrul Comunicaţiilor.

”Vă asigur de pe acum că nu am nicio adeziune pentru funcţia pe care o deţin în prezent. Este suficientă solicitarea domnului Sorin Grindeanu iar demisia mea va fi prezentată în cel mai scurt timp. Însă vorbind din perspectiva unui minister care a schimbat, în ultimii 2 ani, nu mai puţin de şase miniştri, cred că trebuie să gândim constructiv şi - mai ales - în favoarea cetăţenilor români”, scrie ministrul.

El menţionează că în timp ce scrie aceste lucruri se grăbeşte să plece din Londra, unde a fost la conferinţa BERD & Emerging Europe - Outlook on Romania, încercând să promoveze România şi să evidenţieze investitorilor oportunităţile pe care ţara noastră le prezintă, în special în sectorul TIC.

”În timp ce mă urc în avion mă gândesc cât de ciudat este să vii la un eveniment cu entuziasmul de a avea oportunitatea să contribui la dezvoltarea ţării tale, să primeşti reacţii pozitive şi să afli că eşti «mustrat» pentru că nu eşti în ţară pentru a-ţi prezenta demisia, după o decizie ad-hoc. În câteva ore voi ajunge în România şi vom vedea ce putem construi de aici încolo. E ironic cum unii insistă să-şi vadă de treabă în timp ce alţii au cu totul alte priorităţi”, completează Jianu.

”Când vrei într-adevăr să schimbi ceva, trebuie să rezişti”, încheie Augustin Jianu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-15Parerea ta...

ANONIM
16 Iun 2017

Este corect sa ai spirit de echipa pentru Romania
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray