2020-07-11 04:34

Augustin Zegrean: Abrogarea recursului compensatoriu ar genera o moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban

 |  09:38
Augustin Zegrean: Abrogarea recursului compensatoriu ar genera o moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a atras atenția, într-o intervenție la Digi 24, că dacă Guvernul Orban își asumă răspunderea printr-o ordonanță de urgență pe abrogarea recursului compensatoriu atunci cel mai probabil în Parlament ar putea fi depusă o moțiune de cenzură întrucât referendumul pe justiție prevede că nu mai pot fi date OUG-uri în domeniul Justiției.

"A fost un referendum pe justiție care spune să nu mai fie date ordonanțe de urgență în domeniul Justiției.

Asumarea pe abrogarea recursului compensatoriu e o chestiune serioasă pentru că ar genera o moțiune de cenzură.

Bineînlețeles, moțiunea de cenzură poate fi depusă și dacă nu își asumă răspunderea Guvernul.

Ar fi normal să fie adoptat un proiect de lege. Guvernul să adopte un proiect de lege pe care să îl trimiă în Parlament. Ar dura adoptarea proiectului cât ar vrea parlamentarii. Pe de altă parte, ar putea să treacă și-ntr-o săptămână. Eu cred că niciun partid nu vrea să abroge acestă lege”, a spus Augustin Zegrean la Digi24.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-02Parerea ta...

JUSTITIABILUL
02 Dec 2019

Sisitemul judiciar romanesc TREBUIE eficientizat, FARA A SE APLICA MAI MULTE FAZE ALE PROCESULUI JUDICIAR, si FARA FOLOSIREA INSTITUTIEI AVOCATULUI prin infaptuirea justitiei cu obiectivitate maxima si celeritate precum si cu cheltuieli minime, NUMAI aplicand modelul Sistemului de Justitie CANADIAN, a Tribunalului Electronic, bazat pe stiinta ciberneticii judiciare. Completul de judecata este format dintr-un IT-ist sau cibernetician bine instruit si din punct de vedere ala cunostintelor juridice, un judecator ce detine si cunostinte IT suficiente si un calculator performant cu softul adecvat. ASA VOM AVEA PARTE DE DREPTATE INCONTESTABILA. CORUPTIA DIN JUSTITIE VA FI ASTFEL APROAPE ZERO.
ÎNJUMăTățIREA NEAMULUI
02 Dec 2019

Cu roba murdara de corupție și pătata de sânge din anii 1989-2019 cat de liberi putem fi ca nație ? Cat de liberi putem fi ca popor ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz