2020-05-31 14:04

Augustin Zegrean: Alegerile prezidenţiale vor avea loc la termenele stabilite iniţial, indiferent de decizia CCR

 |  11:52
Augustin Zegrean: Alegerile prezidenţiale vor avea loc la termenele stabilite iniţial, indiferent de decizia CCR

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, că alegerile prezidențiale vor avea loc la termenele stabilite inițial, indiferent de decizia pe care o vor lua marți judecătorii constituționali în cazul OUG privind modificarea Legii pentru alegerea președintelui României.

"Procedural, prin ordonanța asta s-a modificat legea. Or, dacă ordonanța, cum spuneți dumneavoastră, ar fi declarată neconstituțională, rămân termenele din lege. (...) Data alegerilor s-a stabilit prin hotărâre de guvern emisă în baza acestei ordonanțe", a precizat Augustin Zegrean.

CCR urmează să discute marți excepția ridicată în instanță de PNL față de OUG privind modificarea Legii pentru alegerea președintelui României.

"Considerăm că, pentru respectarea regulilor democratice, este necesar să fie clarificat urgent dacă legislația în baza căreia vor fi organizate alegerile prezidențiale respectă sau nu Constituția. Din punctul nostru de vedere, există serioase suspiciuni că modificările adoptate prin OUG 45/2014 favorizează frauda electorală. Introducerea posibilității de a vota într-o altă localitate pe liste suplimentare, în baza unei simple declarații pe proprie răspundere, nu face decât să încurajeze turismul electoral, în condițiile în care este foarte greu de depistat votul multiplu. La fel, simplificarea utilizării urnei mobile și eliminarea prevederilor care fac posibilă o ușoară identificare a unor nereguli nu fac decât să ridice bănuieli", se arată în sesizarea înaintată CCR.

Guvernul a stabilit că primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 2 noiembrie iar cel de-al doilea pe 16 noiembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine