2020-02-23 10:35

Augustin Zegrean: Nu știu dacă o schimbare a legislaţiei ar afecta alegerile

 |  10:48
Augustin Zegrean: Nu știu dacă o schimbare a legislaţiei ar afecta alegerile

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat miercuri, înainte ca judecătorii să discute constituționalitatea unor prevederi din Legea alegerilor locale, că nu crede că o schimbare ar afecta alegerile.

"Am văzut că voi știți deja rezultatul. Am văzut la televizor că unii chiar pun pariu pe soluția pe care o să o dăm astăzi", le-a spus Augustin Zegrean jurnaliștilor la sosirea la CCR, potrivit Agerpres.

Chestionat dacă 20% poate fi un procent reprezentativ pentru un candidat, preşedintele CCR a spus că depinde "de la caz la caz".

"De exemplu, 3 e mai mare decât 2, 5 e mai mare decât 4, 7 e mai mare decât 6 și așa mai departe. Cine are mai multe voturi, după regula de acum, cine ia mai multe voturi numeric ăla câștigă", a explicat Augustin Zegrean.

În ceea ce priveşte recomandarea Comisiei de la Veneția în această speță, președintele CCR a spus că este o recomandare de a nu se modifica legea electorală cu cel puțin un an înainte de alegeri.

"Ei spun să nu se modifice legea electorală cu cel puțin un an înainte de alegeri, dar asta nici nu știu dacă ar fi o schimbare care ar afecta într-un fel alegerile, pentru că este vorba despre un tur sau două tururi sau trei tururi, nu știu", a precizat Augustin Zegrean.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-04Parerea ta...

ANONIM
04 Mai 2016

Pe pagina Cotidianul este prezentata o ilustratie cu Basescu in rol de Lascu , cu Kovesi in spate ?
PROROCUL
04 Mai 2016

DACA ZIUA VOTARII PT AUTORITATILE LOCALE NU VA FI CEA A ORBILOR ATUNCI VOTANTII, alegatorii AU SOLUTIA veritabila de a alege INDEPENDENTI, astia sunt usor de revocat in timpul exercitarii mandatului daca situatia o impune sau electoratul o cere. Alta salvare a POPORULUI ROMAN (capturat de MAFIOTI) ar mai fi iesitul in strada cu mic cu mare de la cel cu tata in gura pana la cel cu barba sura PENTRU a INNOI TOATA CLASA POLITICA SI TOATE AUTORITATILE SI INSTITUTIILE STATULUI, altfel Ro va disparea de harta lumii in cativa zeci de ani SI din cauza PENALILOR si PUSCARIABILILOR care ocupa functii publice SI POLITICE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine