2019-09-19 15:49

Aura Vasile, fost deputat PSD, este consilierul Rovanei Plumb la Ministerul Mediului. Vasile a confirmat pentru PUTEREA: Da, fac parte din echipa Rovanei!

 |  19:50
Aura Vasile, fost deputat  PSD, este consilierul Rovanei Plumb la Ministerul Mediului. Vasile a confirmat pentru PUTEREA: Da, fac parte din echipa Rovanei!

Aura Vasile, fost deputat PSD, apropiată a lui Marian Vanghelie, este unul dintre sfătuitorii Rovanei Plumb, ministrul Mediului. Contactată de ziarul PUTEREA, fostul deputat PSD a confirmat că face parte din echipa de consilieri ai Rovanei Plumb, începând cu anul 2013. Totodată, și pe site-ul Ministerului Mediului, Vasile figurează ca angajat pe funcția de consilier. Surse din minister susţin, însă, că Aura Vasile este cea mai importantă rotiţă din instituţie. Dacă cineva are de rezolvat o problemă ce depinde de ministru şi nu ia legătura cu Aura Vasile şansele de izbândă sunt mici.

Aura Vasile a început să fie prezentă la toate ședințele și întâlnirile la care Rovana Plumb a venit, în calitate de ministru al Mediului. Ultima dată, ea a fost prezentă la audierile ministrului de către parlamentarii Comisiei Speciale pentru Roșia Montană, care a avut loc luni, 23 septembrie.

“Săraca e terminată”

Aura Vasile  s-a așezat în stânga Rovanei Plumb pe parcursul audierilor, care au durat aproximativ două ore,  timp în care șefei de la Mediu i s-au adresat întrebări referitoare la garanțiile oferite de RMGC pentru ecologizarea zonei după ce exploatarea se va încheia, dar și asupra scenariilor unui eventual accident ecologic care s-ar putea produce. După audieri, Aura Vasile a venit în fața jurnaliștilor și a întrebat dacă mai e nevoie de vreo declarație din partea Rovanei Plumb: “Vreți să o mai întrebați ceva pe Rovana? Sau pot să plec cu ea? Săraca e terminată după audierile astea”, a explicat Vasile. La scurt timp, a plecat din Palatul Parlamentului alături de Rovana Plumb. Aura Vasile a mai fost văzută și la o ședință a Comisiei de Administrație la care a fost audiată anul acesta.

 

Confirmarea funcției

Contactată de ziarul PUTEREA, Aura Vasile a confirmat că este consilierul Rovanei Plumb: “Da, fac parte din echipa de consilieri ai Rovanei Plumb, acest lucru este oricum public, că doar funcția este deținută în cadrul ministerului. Dar nu aș vrea să comentez mai mult pe acest subiect”, a afirmat fostul deputat. Apoi, ea a precizat că Rovana Plumb nu va mai veni la audierile Comisiei pentru Roșia Montană, chiar dacă ziarul PUTEREA i-a precizat că Mircea Dolha, membru PNL al Comisiei, anunțase că speră că data viitoare Rovana Plumb va veni mai pregătită: “Rămăsese stabilit să trimitem niște răspunsuri în scris, la întrebările pe care le-au mai adresat Attilla Korodi, Dolha, Vâcov, nu știu câți mai erau. Dar nu se anunțase , nu ne-a zis nimeni, nouă, echipei de consilieri, că va trebui să vină și a doua  oară”, a încheiat Vasile.

Trei mandate de deputat

Menționăm că pe site-ul  Ministerului Mediului se regăsește declarația de avere a Aurei Vasile, unde este stipulat că deține funcția de consilier în cadrul Ministerului Mediului.  Aura Vasile a cochetat cu mutarea în UNPR la sfârşitul lui 2011, când se vehicula că este deja vicepreşedinte UNPR Bucureşti. Dar, după o discuţie cu Marian Vanghelie, Vasile anunţase că s-a decis să nu părăsească PSD, chiar dacă demisia sa fusese citită în plen, la vremea respectivă. S-a răzgândit iar, şi într-un final a părăsit PSD pentru UNPR. Aura Vasile a avut trei mandate de deputat PSD, în perioada 2000-2012.

Amabilităţi la adresa UNPR

 

Puţin înaintea anunţului plecării din PSD (decembrie 2011), Aura Vasile descria UNPR: “O majoritate parlamentară de strânsură, un conglomerat bine cimentat de infracţiune, înşelătorie, şantaj, laşitate, trădare şi micime”. Dar aceasta nu era prima serie de amabilităţi la adresa UNPR şi a liderului său, Gabriel Oprea, ministru al Apărării, la acea vreme. Recalcularea pensiilor militarilor a făcut-o pe Aura Vasile să declare (vara lui 2010): “Armata română, o instituţie atât de respectată de-a lungul vremii, este astăzi în mâna celui mai mare mincinos şi trădător din istoria sa. (...) Sluga însetată de sânge a lui Băsescu, această ruşine fără seamăn pentru haina militară, contribuie şi el la situaţia pensionarilor militari”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-10-01Parerea ta...

TARABOSTES
01 Oct 2013

Deci intr-un cuvant Aurica este noul ministru al mediului.
WOWO
01 Oct 2013

din pacate voua nu va convine nimik ...de ce nu faceti nimik impotriva clasei politice in ansamblul ei ... TOTI SUNT O APA SI UN PAMANT... nu feceti decat sa inrautatiti lucrurile ...intradevar e o problema "traseismul" politic insa ...nu toata lumea cunoaste faptul ca mai sunt si oameni care muncesc cu adevarat si care incearca din rasputeri ca societatea civila si institutiile statului sa nu se degradeze si sa se deprofesionalizeze atat de grav...cert este ca sunt din ce in ce mai putini...evident este si ca nivelul de autodegradare este deja prapastios...iar romanul a uitat pur si simplu ca : ATUNCI CAND CORECTITUDINEA E ATAT DE MICA, IAR HOTIA ATAT DE AMPLA...NU NE RAMANE DECAT SA NE "FERIM SA FIM CORECTI" ---- si atunci dragi "tovarasi si prieteni" --- ce mai e drept si corect --- in Romania ??? --- in concluzie e jenant ca mass-media (scrisa, televizata, audio-radio sau orice forma ...) contribuie la aceasta degradare rapida a societatii si a natiei noastre ... cu pare de rau insa : "rau faci rau gasesti" !!!! oare cati mai fac "BINE" IN TARA ASTA ???? --- e foarte usor doar sa arunci cu pietre si sa etalam aspectele negative ....exploatam doar neghina !!! pe cei care totusi incearca ii denigram...ii improscam cu noroi ...ii dezcurajam...etc. etc. .... suntem gravi !!! si jalnici...patetici si ignoranti...am devenit o "gloata in HAOS" --- ne autodistrugem ...pana cand ???? de ce nu reusim sa ne amintim ca daca vrem sa fie bine trebuie sa scoatem de la noi tot ce e bun ...nu ce e rau si nociv .... "CINE SEAMANA VANT CULEGE FURTUNA" !!!! logic nu ????
DAN
01 Oct 2013

sper ca aceasta doamna sa o influenteze in bine pe doamna Ministru....Spune-ti NU doamna Ministru exploatarii da la Rosia Montana....Nu doamna ,pentru urmasii nostri ....copii.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray